dijous, 21 de maig del 2015

FASES JÚNIOR MASCULI. VUITENS DE FINAL.

ANADA (16/05/15): PÀLCAM 73 – 65 ESCOLA SANT GERVASI

TORNADA (17/05/15): ESCOLA SANT GERVASI 72 – 78 PÀLCAM

La crònica d’avui parlarà sobre la eliminatòria contra l’escola Sant Gervasi per arribar als quarts de final de nivell A.

En el partit d’anada, a l’escola PALCAM, amb un ambient envejable, l’equip va demostrar des d’un principi que l’objectiu era guanyar el partit. Fortes transicions ofensives, bon moviment de la pilota i un rival que semblava al principi estancat en la nostra petita pista. El resultat del primer quart fou 21-10, amb el qual aconseguíem una primera bona renta.

En el segon quart el nostre ritme ofensiu, no va variar, en aquest quarts liderats per un gran capità i un valent David (6 punts cadascú en el quart) es va mantenir el nivell anotador del partit. Tot i així l’Escola Sant Gervasi, liderats pel seu número 6, Arnau Miquel, van entra en el ritme anotador del partit i ens demostraven que el partit no seria pas fàcil. 22-21 fou el tanteig final d’aquest quart.

Tothom sap que a pista sempre està un mestre, el ja conegut Mestre Iñaki qui, amb un equip amb la idea clara de tornar a guanyar el quart, sabent del nivell del rival i del partit de tornada a l’endemà, va fer un esforç per delitar-nos en aquest quart amb el seu bon joc, inclòs un triple amb suspensió, que creieu-me porta intentant des de fa mesos en els entrenaments. El Mestre aconseguia 10 punts en aquest quart i el rival, sobretot per un desencert en la línea de tirs lliures, no seguia amb el ritme anotador que havien assolit en el segon quart. 19-10 fou el tanteig d’aquest quart, que era el tercer que guanyàvem.

En l’últim quart, amb l’equip bastant cansat, però una avantatge de 21 punts, el rival va donar una forta empenta. En 3 minuts el parcial era 2-11 ( 9 punts del 6, incloent un triple parant-se al contraatac, al més pur estil Navarro, però sense fer passes). I just quan semblava que ells tenien un ritme per remuntar el partit i fins i tot guanyar-lo, va aparèixer el Nil, amb 5 punts en dues jugades per calmar els ànims rivals.

L’embranzida rival no va parar no obstant, el nostre equip estava fos, i semblava que sense idees, i el parcial del quart va ser un contundent 11-24, on tot i que guanyàvem el partit per 8 punts, teníem clar que no era un resultat per especular amb la tornada. Nil amb 18 punts i Iñaki amb 19, van liderar l’ofensiva.

L’objectiu de diumenge era clar. Guanyar el partit, guanyant aquest partit ens donava una injecció moral a més de assegurar no especular amb cap tipus d’avantatge de l’anada. Un primer quart molt igualat, i on el rival demostrava que tenia un tirador de 3 extraordinari (el número 6 acabaria amb 6 triples el partit), finalitzava amb 16-19, el primer objectiu complet, que era guanyar el primer quart.

El segon objectiu del partit era clar, guanyar el segon quart. Les idees no van estar molt clares en atac, inclòs la sort va estar de la nostre part amb alguns llançaments estrambòtics encistellats per l’Ignasi, (és realment sort?, perquè ho fa a diari... ) i al final, amb un triple de 8 metres del David, aconseguíem també guanyar el segon quart per un 14-16.

Al començament del tercer quart el rival es va avançar en el marcador, posteriorment de 6 tirs lliures encistellats en un interval de menys de 40 segons, per errades pròpies capgiraven el partit. No volíem tenir la sensació de l’anada en l’últim quart, quedava molt de partit i sabíem que teníem que treballar de valent per guanyar aquest quart. Però el mestre està molt viu en els tercers quarts, no sabem si és per la barreta energètica que es menja al descans (no puc fer publicitat de quina marca), però amb 10 punts va liderar l’ofensiva del tercer quart. 19-21 i tercer objectiu assolit.

Començar el darrer quart pensant que teníem 15 punts de diferència era estúpid, el rival ens va retallar 14 punts en l’últim quart el darrer partit, per tant la única avantatge que teníem era de 6  punts, i volíem guanyar el partit. Parcial de 0-7 per començar el quart demostrant les ganes que teníem de victòria. En defensa una gran intensitat, sobretot de Marc Ferrer, amb un sacrifici molt alt, ens ajudaria a guanyar el partit. Però l’equip rival molts cops aconseguia encistellar, sovint de 3, i no ens podíem escapar del partit. El darrer quart es va perdre, per un punt, 23-22, però el partit era nostre.

Iñaki amb 31 punts va liderar l’ofensiva del PÀLCAM. Molt bona eliminatòria de tots, sinó no haguéssim passat a quarts de final, però a part de l’Iñaki, tenim el Nil, que quan vol és tant important com l’Iñaki i fa una feina, a part dels punts que sovint en són molts, difícil de veure, però que aporten molt a l’equip i al nostre estil de joc.

Dissabte a les 18.00 a Caldes de Montbui contra Casal Vilafranca, partit de quarts de final