Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dimecres, 9 de novembre del 2016

Cap de setmana 5-6 de novembre

MINI FEMENÍ “B”: VIVE-EL MASNOU BASQUETBOL 35 – 36 PÀLCAM

Aquest diumenge ens tocava jugar al Masnou a primera hora del matí. Davant teníem un equip superior físicament i sabíem que ens tocaria treballar i lluitar molt per a poder endur-nos la victòria.

El partit va començar molt bé pel nostre equip. L’encert de cara a cistella i una defensa activa ens va permetre aconseguir un parcial de 0-8. A partir d’aquest primer període, la resta van estar molt ajustats, i cap dels dos equips aconseguia guanyar cap període per més de 4 punts. Arribàvem, per tant, a l’últim període amb una mínima avantatge en el marcador: +5. L’últim període va estar molt emocionant. L’equip local va ser capaç de retallar-nos 4 punts, i amb només 1 punt per sobre ens vam plantar en l’últim minut del partit. El Masnou va ser capaç de posar-se per davant amb una cistella en contraatac, però les nostres noies van lluitar fins al final i van aconseguir una cistella a pocs segons d’acabar el partit, aconseguint imposar-nos de nou en el marcador. Finalment, el resultat va ser de 35-36.

Partit molt emocionant el que hem viscut. Felicitats noies, molt bona feina de totes!! I també volem destacar l’actitud de la Júlia, molt gran!!!

Moltes ganes de tornar a jugar la setmana i que ve. A seguir treballant i millorant J

Mar i Maria (entrenadores)

MINI FEMENÍ "A": PÀLCAM “A” 57 – 41 C.B. PEDAGOGIUM

Quin partit més espectacular vam viure aquest divendres!! El partit corresponia a un partit que teníem aplaçat. Davant nostre teníem un equip que anava líder empatat amb nosaltres i que havia guanyat la resta de partits amb força claredat. Era, per tant, el rival més fort d’aquesta primera fase i sabíem que teníem que mostrar la nostra millor versió.

El partit va començar com volíem, imposant una molt bona defensa que asfixiava al rival i en els dos primers quarts només va poder anotar de rebot ofensiu. La clau era la defensa i així al finalitzar el segon quart aconseguíem distanciar-nos en 7 punts. El tercer quart vem fer un quart molt dolent, ens mostràvem passius en defensa i el rival va remuntar el marcador global posant-se 5 amunt. Aquest va ser l’únic quart que vam perdre i a partir d’aquí les noies van demostrar quin equip som realment. Bones defenses un altre cop ens permetien elaborar el nostre millor joc, robant pilotes, corrent i anotant. A més, l’equip i el públic rival van motivar-nos encara més. Les ganes de guanyar eren màximes. M’agradaria destacar també el 7è quart que a falta de mig quart per acabar, totes les jugadores a pista tenien 4 faltes personals. Tot i aquest impediment vam saber seguir defensant molt bé, ja que no van anotar cap punt en aquest temps i les jugadores no van fer cap falta personal.

En definitiva, vam realitzar un molt bon partit que ens permet ser líders de la lliga en solitari. Ens agradaria dedicar aquesta victòria als pares que sempre ens estant animant i per aquest partit sobretot el seu recolzament constant va ser clau. Ara no podem baixar el llistó i hem de seguir treballant per aconseguir més èxits. MOLTES FELICITATS NOIES!

Força Pàlcam!

Sílvia i Agus (entrenadors)

JÚNIOR FEMENÍ: PÀLCAM 55 – 52 NOU BÀSQUET OLESA

Després de perdre un partit ajustat contra el Collblanc la setmana passada, un equip que estava una posició per sobre nostre a la classificació, rebíem la visita d’un equip amb el qual estàvem empatades amb un balanç de 4-2.

El partit va ser molt dur però molt interessant. Les d’Olesa sabia moure bé la pilota, trobaven espais per penetrar i a partir d’aquí aconseguien superioritats. I sobretot, era l’equip femení que més encert he vist en aquests anys en tirs sota cistella! Conjuntant tot això, el partit se’ns va posar difícil ben aviat.

Les nostres no aconseguien agafar bon ritme, ja que encara que jugàvem bé, estàvem molt erràtiques en el tir. Al contrari que elles, els pocs tirs que tenien els ficaven, així que ràpidament van marxar en el marcador. Aquest fet, ens va estressar i deixar de fer bons atacs.

Al tornar del descans, intentant fent un canvi de xip, vam començar a recuperar sensacions del primer quart. Tot i així, les d’Olesa no ens ho posaven fàcil i aguantaven la nostra empenta al marcador. Però el moment clau del partit va arribar, i no va durar més d’un minut. Com deia, en el transcurs d’un minut, gràcies a la nostra press vam poder robar quatre pilotes que ens va deixar en 1c0 i 2c0 situacions fàcils per fer un parcial de 8-0 que ens deixava tres punts per sobre en el marcador. El darrer quart va ser molt igualat, amb els dos equips lluitant per la victòria amb tot. Malauradament, les faltes personals ens anaven penalitzant i ens anàvem quedant sense jugadores, a més d’una inoportuna lesió. Encara aquesta situació, vam saber controlar el final del partit, que vam arribar amb una lleugera avantatge i des de la línia de personal vam tancar el partit.

Felicitats a totes per la merescuda i treballada victòria!

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

SOTS-25 MASCULÍ “B”: PÀLCAM 58 – 49 UE LIMA HORTA

Partit teòricament més fàcil del que va acabar sent, ja que encara que hi havia diferència qualitativa entre ambdós equips mostrada i plasmada a la taula de la classificació, ens presentàvem amb 7 jugadors únicament. Aquest fet ens feia coneixedors que el partit no seria pas fàcil i l’hauríem de treure fos com fos.

Partit que va començar bé per nosaltres amb un parcial de 14-7, però que va arribar al descans ajustat per culpa del nostre cansament que ja es començava a notar i a l’encert dels visitants en tirs ben defensats per nosaltres.

A la segona part, els d’horta varen durar cinc minuts, ja que mica en mica marxàvem al marcador. Però un mal últim minuts propiciava que s’apropessin a sis punts i deixar el parcial del quart igualat. Ara si, al tercer intent de marxar al marcador, va ser la bona. Uns molt bons primers cinc minuts, encertats per fi des del triple (havíem aconseguit un només en la resta de partit) i defensant molt bé i sortint al contraatac, vam poder marxar de 17 punts a falta de quatre minuts.

Una vegada el partit estava tancat, vam aprofitar per practicar coses noves que malauradament, ens va trencar la dinàmica i vam encaixar un parcial de 0-8 amb el qual es va acabar el partit.
Pròxima setmana contra el Sagrat Cor a per la quarta victòria seguida de la temporada i que ens col·locaria a la part alta de la classificació.

SOTS-25 MASCULÍ “A”: GRAMENET  B.C.  “B” 51 – 54 PÀLCAM “A”

Difícil victòria aconseguida el diumenge a la pista de la Gramenet.

Com ja ve sent habitual en els partits ajustats, vam sortir freds i sempre vam anar per darrera en el marcador en els primers quarts.

Un primer parcial de 12 – 4 va encendre la primera alarma en els visitants, que a base d´incrementar el nivell defensiu i buscar els homes interiors van aconseguir arribar al final del període amb un ajustat 12-10 en contra.

El segon quart  fou més equilibrat , amb alternances, i dos triples consecutius de Ferry López ens van donar el primer avantatge. Malgrat tot, es va arribar al descans amb un 25 – 27 que deixava tot obert.
Després del descans, les coses van canviar. Un millor encert , una defensa més agressiva , i la plena superioritat en el rebot ens van portar a prendre les primeres diferències (30-37) i aquest quart va acabar amb un esperançador 36 – 43.

L´últim període va començar immillorablement per nosaltres, amb un parcial de 0-8 que semblava decidir definitivament el partit (+15) , però llavors van arribar els dubtes en atac , la manca d´encert en les pilotes interiors , les errades en els tirs lliures i les pilotes perdudes , en part pel cansament ( només érem 8 jugadors ). La Gramenet es va acostar perillosament fins el 51 – 54 final , i encara va tenir l´opció de portar el partit a una pròrroga amb un darrer atac , però una bona defensa nostra ho va impedir , sumant finalment la quarta victòria en sis partits d´aquesta lliga.

Rafa Lobo (entrenador)

INFANTIL MASCULÍ: C.B.AIGÜES DEL PRAT "A" 80 - 30 PÀLCAM

El darrer dissabte visitàvem el difícil camp del C.B. Prat, un rival de nivell similar al Joventut les Corts, que ens havia tancat marcador a casa en la jornada inaugural de la nova temporada. Així doncs, conscients de la dificultat del partit, l'únic que ens preocupava era la imatge que oferíem, si ja des de l'inici sortíem llançant la tovallola o si, per contra, anés com anés el partit miràvem de jugar de tu a tu contra un rival molt fort.

I l'inici va quedar marcat per aquesta segona actitud, el primer període vam acabar empatant-lo 6-6 i oferint una bona imatge, defensant amb intensitat i trobant bones opcions en atac, sense complicar-nos en situacions difícils ni tirs precipitats. Tot i aquest empat inicial, sabíem que es tractava d'un rival dur, que movia molt bé la pilota i amb bona tècnica individual. A la mitja part però, el resultat era de 41-22. Tot i que ja marxaven de 19 punts, la imatge que oferíem era molt digna davant un rival amb molt bon nivell.

En la segona meitat el Prat va començar a endollar-se encara més, realitzant més triples dels que havia aconseguit a l'inici. Això juntament amb el nostre cansament acumulat i majors desconnexions en defensa, permetien al rival anar obrint més distanciament en el marcador. Va ser en el setè període on van aconseguir la distància de 50 punts que els permetia tancar definitivament el marcador.

Tot i aquest fet, la imatge que vam oferir en gairebé la totalitat del partit és la que necessitem per competir els partits que tindrem a casa contra rivals als quals podem disputar la victòria. Cal seguir treballant en aquesta línia per seguir millorant i oferir millor joc i aconseguir victòries!

Santi, Anna i Pau (entrenadors)

MINI FEMENÍ "A": SALESIANS BADALONA 3 – 53 PÀLCAM

Després d'haver disputat, divendres a la tarda, un partit complicat contra l'equip C.B.Pedagogium i obtenir una victòria, dissabte al matí ens disposàvem a afrontar un altre partit.

Aquesta vegada el nostre rival era l'equip Salesians de Badalona i jugàvem al seu camp. Així doncs, calia realitzar un bon escalfament per tal de disminuir la sensació de fatiga i les agulletes d'algunes de les nostres jugadores.
Una vegada conclòs l'escalfament el partit comença. Les primeres sensacions són bones i des de l'inici establim una notable diferència al marcador a favor nostre. Tot i això hem de destacar que vam conservar el nostre esperit lluitador fins al final del partit.
D'aquesta manera, vam aprofitar per posar en pràctica aspectes com treballar obertes en cinc posicions o realitzar més passes i menys bots.

Finalment, ens agradaria comentar que la primera volta s'ha acabat i ens mantenim invictes, la qual cosa ens fa estar molt contents. Tot i això seguirem treballant i mantindrem la nostra intensitat.

Agus i Sílvia (entrenadors)

MINI MASCULÍ: PÀLCAM 27 – 77 ARENYS BÀSQUET

Aquest cap de setmana vam rebre la visita del líder invicte del nostre grup,  pel que sabíem que seria un partit molt complicat per poder obtenir la nostre primera victòria.

Només començar el partit ja vam veure que el rival era molt superior a nosaltres,  un bon tir exterior i una molt bona defensa dels visitants van fer que marxessin del marcador d'una manera clara ja des del primer quart. A més, si sumem que en aquesta primera fase ens costa molt ficar-nos dins el partit des del començament,  ja es va tornar una missió impossible.

Tot i així vam tenir algun quart en el que vam dur a terme coses treballades durant els entrenos,  i aquesta es la part positiva que ens enduem. Tot i així queden moltíssimes coses per millorar i per aprendre,  a veure si amb el pas dels partits,  i amb l’experiència que anem agafant,  podem resoldre els problemes que tenim a la majoria dels partits, que sobretot és actitud i concentració en fer les coses ben fetes.