Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

divendres, 18 de novembre del 2016

Cap de setmana 12-13 de novembre

PREBENJAMÍ MIXTE: PÀLCAM 7 –  37 ESCOLA TURÓ DEL CARGOL

Aquest dissabte rebíem a casa l’escola Turó del Cargol, va ser un partit bastant complicat, malgrat les grans diferencies, els nostres nens i nenes van donar-ho tot fins l’últim minut de partit.

Vam començar bastant dispersos i amb grans mancances a l’hora de concentració durant el primer i el segon quart, en canvi ells tot al contrari, anaven al màxim. A pesar de canviar el xip al tercer quart, la cosa ja estava bastant difícil per remuntar, però tot i així els nens van lluitar fins al final del partit.

Per altre banda, ens quedem amb les ganes del nens de jugar malgrat el gran desavantatge que portàvem. A seguir treballant i millorant.

Anna Bolet (entrenadora)

MINI MASCULÍ: FC MARTINENC  58 - 42 PÀLCAM

Aquest cap de setmana, vam anar a jugar al camp del Martinenc, per començar la segona volta de la primera fase regular de la lliga. Anàvem amb l'idea de que si fèiem un bon partit ens podíem endur la primera victòria cap a casa, i així es com va començar el partit, amb un 0-7 a favor i amb sensacions molt bones de cara a poder endur-nos-el. A mesura que van anar avançant els quarts, el rival va poder igualar el marcador una mica, i vam marxar al descans guanyant de 3, però un cinquè quart desastrós, amb un 24-3 a favor del rival, ens va enfonsar una mica, tot i així, vam continuar lluitant fins al final del partit. Llàstima d'aquest cinquè quart, sinó la victòria hagués sigut nostre.

Haig de dir que aquest cap de setmana s'ha vist un canvi d'actitud en els nostres jugadors, i això ha portat a que donem una molt millor imatge i podem competir contra qualsevol equip.

A seguir treballant, i a seguir millorant.

1, 2, 3, PÀLCAM!

Ferran Marcet i Marc Contijoch (entrenadors)

SOTS-25 MASCULÍ “A”: A.E. BADALONÉS 62 – 54 PÀLCAM “A”

No va poder ser, i el sots-25 A va cedir la seva primera derrota fora de casa.

La veritat és que no vam poder entrar en el partit fins el darrer quart , quan la diferència en el marcador ja era excessiva. Un altre cop , i ja comença a ser un problema inquietant , no vam sortir bé , i el Badalonés ens va fer un primer parcial de 8 – 0 que encenia totes les alarmes.

Els tirs de fora no entraven , i fallàvem també en les pilotes interiors, tot i tenir bones posicions. Vam reaccionar , situant-nos 12 - 9 , però sense mantenir fluïdesa en atac , a cop d´orgull. El primer quart va acabar finalment 14 – 9.

En el segon quart les coses no van canviar , i els locals ens van castigar molt durament amb cinc triples , que els van permetre anar al descans amb onze punts d´avantatge 31 – 20.
Tots pensàvem que la reacció havia d´arribar , i de fet a meitat del tercer quart ens vam situar a 6 punts 37-31, i vam començar a creure en la victòria. Però quan més a prop ho teníem van arribar els nervis, la precipitació , les protestes , i vam rebre un dur correctiu de 15-0 , acabant el quart amb 21 punts a baix ( 52 – 31 ).

Ja només calia apel·lar a l´orgull i procurar evitar una desfeta total , i en el darrer quart vam tenir la intensitat , l´encert i la il·lusió que no vam aconseguir mantenir en els tres períodes anteriors. Amb un dels nostres pivots eliminats per cinc faltes , i l´equip molt cansat ( només érem vuit jugadors des de l´inici ) vam aconseguir un fantàstic parcial de 6 – 21 , que va obligar a l´entrenador rival a demanar dos temps morts gairebé consecutius. Ens vam situar a sis punts a falta d´un minut i 20 segons pel final. Però era una missió impossible , vam acabar amb tres jugadors eliminats i sense canvis en la banqueta , cedint finalment per només vuit punts , i pensant que potser haguéssim pogut fer més… esperem demostrar-ho en el partit de tornada.

Rafa Lobo (first  coach)

MINI FEMENÍ "A": C.B. LA SALLE HORTA 19 – 37 PÀLCAM

Després d'haver acabat tots els partits de la primera volta, ens tocava a jugar contra C.B. la Salle horta per segon cop i aquesta vegada al seu camp. Això si, aquesta vegada ja no teníem els nervis del primer partit donat que ja portem un bagatge.

D'aquesta manera, ens proposàvem guanyar de més de 20, ja que és la diferència que vam obtenir com a locals i, per tant, ens disposàvem a disputar el partit amb el mateix esforç i constància que els anteriors. És així, com els dos primers quarts vam obtenir molts bons resultats fent uns parcials de 0 - 10 i 4 - 0 respectivament i a favor nostre i, per tant, a l'equip rival els hi va costar dos quarts aconseguir anotar la primera cistella.
Tot i estar molt concentrades la primera part, la segona meitat del partit ens van guanyar tres quarts dels quatre que són en total, això va ser degut a un seguit de lapsus com la pèrdua de diversos passes, l'efectuació de passos o dobles o confusions en l'àmbit defensiu.

En conclusió, per una banda i tot i que finalment vam aconseguir una victòria, no podem permetre'ns desconnectar del partit i per l'altre hem d'afegir que estem orgullosos del treball progressiu que estan demostrant les jugadores, ja que és notori. D'aquesta manera, seguirem treballant als entrenaments per tal de millorar dia rere dia.

Agus i Sílvia (entrenadors)

INFANTIL MASCULÍ: JOVENTUT LES CORTS 64 - 13 PÀLCAM

Aquest dissabte l'infantil masculí començàvem la tornada d'aquesta primera fase al camp del rival més difícil de la lliga, el Joventut les Corts, únic equip que ha guanyat tots els partits. Conscients de la dificultat que suposava, l'objectiu era oferir una imatge similar a la que vem mostrar al camp del C.B.Prat, sense importar quin fos el marcador.

El partit es va iniciar amb aquesta dinàmica. Amb voluntat de lluita i de competició, fins i tot vem guanyar el segon període. Tot i això, contra un rival que ens superava en tots els aspectes del joc, era molt difícil mantenir un marcador igualat. A base de defensa, que va ser molt intensa, i de contraatacs, el rival anava agafant distància en el marcador. La seva forta pressió ens impedia fins i tot arribar a camp rival o tirar a cistella, cosa que aprofitaven per anar obrint un forat cada cop més gran en el marcador. Va ser en el sisè període que va aconseguir tancar el marcador amb una distància de 50 punts a favor.

Sensacions oposades al final d'aquest difícil partit. Per una part vam oferir una imatge digna en molts trams, intentant defensar el millor que podíem i mirant de trobar bones opcions en atac per anotar cistelles, mai amb facilitat, ja que el físic del rival ens impedia tirar còmodes. Per altra banda, també va haver-hi moments en que sortíem desconcentrats, sense tensió de partit, i això posava les coses encara més fàcil al Joventut les Corts. Aquests són els detalls que hem de seguir treballant per poder millorar dia a dia i oferir una imatge positiva en la totalitat del partit

Santi, Anna i Pau (entrenadors)

MINI FEMENÍ “B”: SNATT’S FEMENÍ SANT ADRIÀ 47 – 31 PÀLCAM

Aquest dissabte començàvem la segona volta de la lliga a casa del Femení Sant Adrià. Al partit d’anada el resultat va ser de 30-63, però aquest cop anàvem a plantar cara a l’equip rival.

El partit va començar bé per les nostres noies, i després dels 3 primers períodes guanyavem per la mínima (12-14). Però durant el quart període, l’equip va tenir certs moments de desconcentració tant en atac com, sobretot, en defensa, i va encaixar un parcial de 10-1.

Durant la segona part, l’equip va lluitar per intentar escurçar la distància en el marcador i vam aconseguir plantar-nos al setè quart només 4 punts per sota. Però durant els 2 últims quarts, el Femení Sant Adrià va pujar la intensitat i es va aprofitar dels nostres errors, sobretot a nivell defensiu. Finalment, el resultat va ser de 47-31.

Partit on vam tenir certs moments de desconcentració a nivell defensiu i mala sort en alguns tirs que estaven ben seleccionats. Hem d’aconseguir mantenir el nivell durants tots els períodes i no regalar res al rival! Tot i això, hem de remarcar la millora que l’equip està aconseguint poc a poc, tant a nivell individual com col·lectiu!

Molta feina i amb ganes de seguir millorant!

Mar i Maria (entrenadores)

JÚNIOR FEMENÍ: BÀSQUET PIA SABADELL 52 – 44 PÀLCAM

Arribava diumenge la tarda i havíem d’anar a Sabadell a disputar el darrer partit de la jornada del nostre grup. Coneixent que els rivals per dalt de la classificació havien guanyat, havíem d’aconseguir la victòria per seguir enganxats al grup de dalt.

El començament del partit va ser el reflexa de tot el partit. Elles van començar amb molta intensitat i molta duresa, defensant amb molts contactes i aconseguint totes les pilotes que estaven per lluitar. Van aconseguir una diferència de sis punts, que malauradament va ser la diferència que es va dur gairebé tot el partit. A més a més, el bombo de la grada no parava de sonar, ens dificultava la comunicació i ens posava dels nervis. Creava un ambient hostil amb el qual no estem acostumades a jugar, culpa nostra.

Passats el minuts, aconseguíem igualar la seva duresa i ens permetia empatar fins i tot el marcador, però elles van pujar el to defensiu altra vegada i van marxar 5 punts a dalt al descans.

Volíem fer una bona sortida al descans, i així fou. Però va durar poc... Les sabadellenques van reaccionar ràpid i amb un encert des de l’exterior més alt que a la primera part, ens van aturar l’enèsim intent de remuntada. Nosaltres mai deixem de lluitar i així ho vàrem demostrar. Vam continuar apretant, però amb un rival amb una marxa més que nosaltres al partit, va ser molt difícil. Va haver un intercanvi de cistelles als minuts finals que al final no ens va afavorir.

Derrota per reflexionar i treure conclusions. Hem de millorar la circulació de pilota en atac, i sobretot molt  més la defensa quan sabem que ens costarà més atacar, sobretot en pistes així de grans. Esperem tornar a la senda de la victòria contra el Sant Medir la pròxima jornada, també un diumenge tarda...

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

SOTS-25 MASCULÍ “B”: PÀLCAM 74 – 66 CB SAGRAT COR

Partit amb dues cares el disputat passat dissabte al nostre camp.

Bon inici de partit que ja vam començar a marcar diferències des de ben aviat. Amb bona defesa i contraatacs vam aconseguir posar-nos deu punts a dalt en el marcador, però al final del quart el rival ja va començar a jugar millor i ha rebaixar fins els sis. Segon quart amb bon encert i una millor defensa dels seus homes clau ens va permetre marxar 14 punts a dalt al descans (25-39).

A la represa, el seu millor jugador (el número 11) va donar un recital en atac. Van sortir molt concentrats i va donar ales al seu equip. Això feia que companys seus s’afegissin al seu show anotador. Però nosaltres no som pas dolents i també tenim les nostres armes. Vam endurir la defensa d’aquest jugador i els altre van tornar al seu antic percentatge de tir. En atac vam ser més verticals i vam aconseguir trobar forats, encara que una mica de sort amb alguns tirs puntejats. Vàrem marxar amb una bona avantatge per començar els deu minuts finals (60-50).

El darrer quart es va iniciar amb un parcial de 0-5 per part visitant que igualava el partit. Aquesta va ser la diferència que es va mantenir  durant tot el quart, amb intercanvi de cistelles no gaire desitjat per part nostra. En realitat les cistelles de camp eren part d’ells, nosaltres només aconseguíem anotar des del tir lliure. Però al final, quan els visitants no podien permetre’s el luxe de fallar més, vam fer bones defenses i el mencionat bon encert des de la línia de personal ens va fer guanyar el partit.

Afortunadament hem aconseguit sortir amb els 4 partits consecutius a casa amb ple de victòries (ara toca premi!). A veure si continua la bona ratxa diumenge vinent  contra el Bàsquet Nou Barris.