Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dimecres, 9 de març del 2016

Cap de setmana 5-6 de març

PREMINI FEMENÍ: PÀLCAM 66 – 16 NOU BÀSQUET OLESA NEGRE

Aquest dissabte el nostre premini femení va jugar a casa contra el Nou Bàsquet Olesa. Veníem de guanyar al camp del C.B. La Mercè, però tot i la victòria, no havíem pogut demostrar a pista tot el que realment sabíem fer. Així que aquest partit era una bona oportunitat per a poder treballar millor i fer una bona feina.

Va costar arrancar el partit per les nostres peques. Tot i el +5 del primer període, l’equip semblava que no acabava d’estar 100% concentrat, tardant massa en passar d’atac a defensa i permetint opcions fàcils de tir per l’equip contrari. Però la dinàmica va anar millorant a mesura que passaven els períodes. Ja a partir del segon període, les nostres noies van estar completament ficades dins del partit i van aconseguir plasmar a pista el que vam estar entrenant durant la setmana: els passes i la defensa de l’1x1. Finalment, el resultat va ser de 66 – 16.

Felicitar a les noies per la feina! Ara toca entrenar fort per a poder afrontar els partits complicats que ens esperen les pròximes setmanes!

La setmana que ve, més i millor J

Mar i Laura (entrenadores)

PREMINI MASCULÍ: C.B LA MERÇE 24 – 37 PÀLCAM

Últim partit de la primera volta d'aquesta disputada lliga d'iniciació al bàsquet dels equips preminis.

El treball durant tota la trobada dels participants en el partit, va fer d'aquest una bonica trobada on tots dos equips van jugar un emocionant partit.

Per la nostra part, bon treball en defensa com sempre, on tot l'equip es va posar les piles i amb un gran treball, vam aconseguir aturar la envestides de la Mercè on el seu número 2 era un autèntic mal de cap, acompanyat per la resta d'integrants del equip de Martorell però el encomiable treball en defensa, fins a tres quarts amb el cèrcol a zero, va fer que el seu atac fos estèril.

Però no només es va treballar en defensa, el dissabte l'encert en el tir també va ser notable i tots els nostres jugadors, amb gran treball d'equip, aconseguien cistelles o repartir assistències.

Bonica trobada entre dos equips molt parells. Molt bé el Palcam des del primer segon fins l'últim, cada dia fent millor BÀSQUET i creixent com EQUIP.

Dani Martin (entrenador)

PREINFANTIL MASCULÍ: PÀLCAM 30 - 28 ALZINA CEISSA

El darrer dissabte tornàvem a a jugar a casa en l'últim partit de la primera volta. Després d'una última derrota molt dolorosa, necessitàvem realitzar un bon partit per endur-nos una victòria i recuperar sensacions.

Des de l'inici es va evidenciar que seria un partit amb baixa puntuació, ritme lent i molt espès per part d'ambdós equips. Bona mostra d'aquest fet és que en acabar el segon període, el resultat era tan sols de 8-5 a favor nostre, una anotació molt baixa. L'únic període diferent va ser el tercer, en que vam aconseguir prendre distància respecte al rival amb un parcial de 11 a 2, que posava el 19-7 a favor nostre. En el quart període tornava el partit d'anotació baixa, i arribàvem al descans 10 punts a sobre en el marcador (20-10)

Però la segona meitat va ser encara més espesa que la primera, i aquest cop només per part nostra. Entre el 5è i el 6è període tan sols vam anotar un punt, tot i que el rival tampoc aconseguia anotar gaire, però si reduïa una mica la diferència (21-14 al final del sisè període). Entre el 7è i el 8è nosaltres seguíem amb la dinàmica del partit, anotació baixa, ritme molt espès, i era el rival qui ho aprofitava per a remuntar i fins i tot posar-se per davant en el marcador. Després que l'àrbitre anul·lés un tir lliure del rival a falta de dos segons, es feia evident que el partit marxaria al temps extra.

I aquí, en 3 minuts a cara o creu, una cistella i un tir lliure anotat per part nostra va fer que guanyéssim un partit que no hauria d'haver arribat fins al temps extra. Un mal partit en el que l'únic positiu és la victòria aconseguida al final, però cal estar en tensió i concentració en la totalitat del partit per a poder donar una millor imatge i un millor joc, tenint en compte que la setmana vinent visitem la difícil pista del Gaudi, que només ha perdut un partit.

Santi i Pau (entrenadors)

JÚNIOR FEMENÍ: BÀSQUET ALELLA 42 – 50 PÀLCAM

Darrer partit de la primera volta disputat al Maresme i difícil victòria al sac per a aconseguir un rècord de victòries del 50% (3-3) i la segona victòria seguida a la lliga, desprès d’haver disputat quatre dels sis partis de la primera volta com a visitant.

Amb algunes jugadores havent disputat la tarda anterior el partit de la Copa Colegial a casa, el qual augmentava el nivell de cansament i la baixa de la Paula i Guerro per grip, ens presentàvem a Alella amb nomès vuit jugadores, recuperant a Irene i Alexandra de la setmana passada, i amb el dubte de l’Anna Arija amb grip tambè els últims dies. Per (mala) sort, depèn com es miri, les locals nomès disposaven de sis jugadores a causa de les lesions.

Com sempre que ens treuen de la nostra pista, ens va costar jugar i agafar el NOSTRE ritme de partit. Amb pista gran, i la situació de l’equip les darreres setmanes d’entrenaments i partits, aquest es va complicar. El que hauria d’haver estat un partit còmode en condicions normals, va ser un veritable perill fins al final. Marxàvem ràpid al marcador en els primers instants, però una mala defensa feia que les locals empatessin el matx al finalitzar el primer quart. Una altra esbrincada per part nostra al segon quart, provocava una defensa zonal per part de les d’Alella, que ens va aturar el ritme i va ajustar tant el partit, fins el punt de posar-se elles per davant. En aquest quart va poder jugar uns minuts Arija, que definitivament la van agreujar físicament i causaria baixa per la resta del partit.

A la sortida del descans, semblava que començàvem a jugar al nostre ritme, amb millor defensa i tirs més a prop de cistella. Per mala sort, en un balanç defensiu, la Irene es feia mal al turmell i no tornaria a jugar més. Per tant, era un partit de 6 contra 6… Les locals es van refer i van marxar en el marcador arribant a tenir set punts d’avantatge, però una cistella in extremis al final d’aquest quart ens deixava cinc punts a sota i deu minuts per disputar.

Estava sent un partit lleig, amb molts errors d’ambdós equips, i tambè molt fred i sense un ritme clar. Però aquests partits tambè s’han de saber guanyar jugant malament. I així va ser! Una gran defensa (per fi!!!) en aquest període i un encert decent als primers minuts ens va permetre posar-nos davant al marcador i fins I tot distanciar-nos a set punts. En pocs minuts havíem fet un parcial de +14 a favor nostre, només defensant bè i controlant el rebot defensiu. Mateixa dinàmica fins al final del partit, on vam aconseguir mantenir la diferència al voltant dels deu punts.

Bon esforç de totes i victòria important! A recuperar jugadores el més aviat possible!

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

MINI FEMENÍ : PÀLCAM 45 - 89 SANT ANDREU NATZARET GROC

El darrer divendres vam jugar a casa contra les líders. Després d’una bona setmana d’entrenaments volíem donar continuïtat a les bones sensacions durant la setmana i plantar cara i ser competitives contra l’equip imbatut de la competició.

L’inici no va ser l’esperat amb un parcial de 2-13, poc encert i manca d’intensitat. Després d’aquest inici ningú esperava que en el segon període reaccionéssim de la manera que ho vam fer. Una molt bona defensa ens va permetre realitzar els millors minuts de la temporada fins avui dia. Amb un gran encert de cara a cistella vam acabar el període 18-2. La eufòria, les ganes i la concentració van durar fins al 5è període, que fins llavors anàvem per davant en el marcador.

A partir del 6è vam començar a cometre més errors dels que portàvem fent fins ara i ens va penalitzar molt. El partit va acabar de més a menys, amb un últim període de 0-21 que embrutava el resultat final.

Vam poder competir contra el líder durant més de mig partit però hem de ser capaces de ser competitives durant tot els períodes.

Seguirem treballant. Força Pàlcam!

Agus i Aleix (entrenadors)

SOTS25 MASCULÍ: NOU BARRIS 63 – 39 PÀLCAM

Diumenge a última hora ens enfrontàvem contra els tercer classificats a la lliga.

La dinàmica del partit no va ésser dolenta, el problema, tal i com el resultat final reflecteix, va recaure en el baix encert en atac.

En defensa vam anar alternant la defensa individual amb la zonal 2-3, la qual va donar bons resultats, però per altra banda els va donar segones oportunitat als rivals degut al rebot ofensiu. No vam ajustar-nos bé als jugadors i entraven amb facilitat.

Aquesta vegada, però, el problema, en gran part, el vam tenir en el joc ofensiu. Tot i les bones eleccions, no vam ser capaços d’encistellar i vam cometre errors el quals normalment no executem.

En resum, un partit en el qual no surts del tot descontent, tot i el resultat, ja que hem estat treballant durant tot el matx i no hem abaixat els braços (a pesar de la diferència en el marcador).

A seguir endavant!

Marta Montori (entrenadora)

SOTS 21 MASCULÍ:  SFERIC TERRASSA 46 – 53 PÀLCAM

Partit pertanyent a la 21a jornada de lliga contra l'Sferic, un equip a la meitat de la taula però reforçat amb els jugadors del seu sènior "B".

Es presentava difícil trobada tenint en compte les baixes que arrossegàvem, fins a un total de quatre per a presentar-nos finalment amb un equip de set jugadors. Per si això no fos suficient, als quatre minuts d'estar a pista, Marc Ferrer es lesionava al  torçar-se el turmell i va ser baixa per a la resta del partit. Però aquest equip demostra cada partit que estàfet d'una pasta especial i amb tot en contra, se sobreposa per donar el millor de si mateix.

Amb un parcial de 0-8 en els primers cinc minuts, deixàvem clar que no ens anàvem a rendir sense lluitar. El parcial del primer quart favorable al nostre equip (13-16) amb un gran treball de tots en defensa i l'encert dels nostres interiors en atac.

Si en el primer quart deixàvem clares les nostres intencions de jugar el partit fins al final, el segon va ser una nova declaració d'intencions. Un altra vegada, parcial clarament al nostre favor i deixant poques oportunitats en atac a un equip amb bon joc interior però la defensa, amb molt bones lectures en les ajudes, els portava a descans amb tan sols set punts concedits als de Terrassa. (19-27)

Partit de dificultats que se solapaven a les del principi. El capità, Conti, es retirava per uns minuts amb un cop al cap. Gairebé sense descans per cap jugador i l'acumulació de faltes, semblava que el partit es travès per moments, però la veritat és que no vam perdre el control en cap moment.

Un altre bon quart, amb concentració màxima en defensa i amb atacs elaborats, feia que de nou, el tercer caiguès de la nostra part. Oliver i Conti amb quatre faltes, encara posaven les coses mes difícils. (30-43)
El partit estava a les nostres mans però les circumstàncies feien que hauríem de seguir lluitant fins al final. En els intante finals, sense res a perdre, els de Terrassa es van llançar a pel partit. Cansament acumulat, Iñaki sense descans com la resta de l'equip, exhausts però sense baixar els braços, l'últim quart va caure de la seva part (16-10) però no va ser suficient per doblegar un equip amb majúscules.

La lectura durant tot el partit va ser excel·lent i el control del partit va ser nostre, de principi a fi. Merescudíssima victòria que ens manté en la lluita pel primer lloc d'aquesta lliga.