Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

divendres, 18 de març del 2016

Cap de setmana 12-13 de març

PREMINI FEMENÍ: PÀLCAM 62 – 31 JOVIAT "B"

Ha començat la segona volta de la lliga pel nostre premini femení. Aquest cop ens tornàvem a enfrontrar contra El Joviat “B” a casa. Tenint en compte el resultat de +9 que vam poder treure a Manresa, sabíem que havíem de treballar molt per a poder emportar-nos de nou la victòria.

El partit no va començar tot lo bé que esperàvem. Tal i com va passar la setmana passada, la falta de concentració en la recuperació defensiva així com la manca d’encert en els tirs feia que el partit no comencés tal i com hauríem desitjat. Tot i això, a mesura que avançava el partit, les nostres noies van anar ajustant els petits errors, decantant cada vegada més el partit al nostre favor i augmentant mica en mica la diferència en el marcador. Finalment, el resultat va ser de +31 per a les nostres peques.

Tercera victòria consecutiva del nostre premini femení! Hem de seguir entrenant dur per a poder treballar aquells aspectes que encara hem de millorar, així com introduir de nous i continuar evolucionant tant a  nivell individual com col·lectiu. I també recuperar forces durant les vacances de Setmana Santa per a poder estar al 100% pel complicat enfrontament que ens espera a casa del SESE. Ànims noies!!!

Com sempre, la setmana que ve, més i millor J

Mar i Laura (entrenadores)

MINI FEMENÍ: PÀLCAM 61 - 11 C.B. VILA DE MONTORNÉS

El passat divendres vam tornar a jugar a casa, aquest cop contra l’últim classificat de la competició. Era el primer partit de la segona volta i els resultats fins ara no havien sigut els que esperàvem i volíem començar amb victòria per enfrontar de la millor forma possible el final de la competició.

Així doncs, el partit va començar amb les nostres molt concentrades i motivades i durant els dos primers períodes vam ser molt superiors al nostre rival marcant una gran diferencia en el marcador.

Els següents quatre períodes, veient la superioritat sobre el nostre rival, vam ordenar diferents normes per fer treballar molt més a les nostres, que es trobaven amb una defensa molt fluixa. Aquestes decisions van fer que l’equip es trobés incomode i fent un joc poc fluid en certs períodes, tot i així, trèiem avantatge en cada període. En altres moments del partit van sorgir jugades el.laborades i d’equip molt bones que demostren el joc col.lectiu d’aquest equip que esta per sobre d’individualitats.

Enhorabona pel partit minis, esperem que no sigui l’única victòria d’aquesta segona volta!

Força Pàlcam!

Agus i Aleix (entrenadors)

PREINFANTIL MASCULÍ: U.E.GAUDI 63 - 41 PÀLCAM

El passat dissabte visitàvem la difícil pista del Gaudí. Veníem d'una victòria en la jornada anterior, tot i haver estat un partit del que no sortíem satisfets per la imatge mostrada. Així doncs, afrontàvem el partit amb la intenció de millorar la nostra imatge, conscients al mateix temps de la dificultat de la visita a un camp en el que la majoria de rivals havien caigut contundentment.

El partit començava amb dificultats per a nosaltres, sobretot a nivell defensiu. Ens costava molt estar plenament concentrats per a realitzat el canvi d'atac a defensa, cosa que el rival aprofitava per a encistellar fàcilment al contraatac. Tot i això, el partit es movia en la igualtat i nosaltres oferíem una millor imatge, sobretot en atac. Al final del segon període la diferència era de 6 punts a favor del Gaudi (17-11). En els dos següents períodes seguia costant-nos millorar el ritme defensiu i el rival podia anotar amb facilitat, cosa que ens va fer marxar al descans amb una desavantatge una mica més clara (35-24).

En el cinquè període el rival prenia encara més distància a partir del seu bon encert en el tir i d'una defensa intensa que ens impedia anotar, amb tant sols 3 punts anotats en aquest primer període de la represa. Però en el sisè període, de nou demostràvem que volíem lluitar el partit i, deixant al rival amb 2 punts anotats en aquest quart, aconseguíem reduir la diferència fins als 9 punts (44-35).

Finalment, els dos darrers períodes servien al rival per incrementar la diferència, ja que nosaltres perdíem el bon ritme en atac i tornàvem a la precipitació que tants mals partits ens ha fet jugar aquesta temporada.

Tot i la derrota final per 22 punts, la imatge, la lluita i en definitiva el bàsquet demostrar en aquest partit és el que necessitem si volem tenir una segona volta amb més victòries que derrotes. Descansem de partits fins després de Setmana Santa, però no d'entrenaments!

Santi i Pau (entrenadors)

JÚNIOR FEMENÍ: MANYANET SANT ANDREU 50 – 43 PÀLCAM

Dura i merescuda derrota de les nostres júniors davant el JMJ en un partit en el qual només vam jugar 10 minuts.

En un camp gran exterior difícil de jugar i amb una solejada, començàvem el primer quart a bon ritme. Una bona sortida els primers cinc minuts va facilitar que marxéssim al marcador. Bona defensa de l’1c1, controlàvem el rebot defensiu, érem verticals en atac i podíem córrer al contraatac. Però quan vam volem prémer més en defensa per guanyar més diferència de punts i tancar el partit, va arribar la falta de concentració tàctica en labors defensives, permetent a les locals anotar cistelles fàcils i mantenir la diferència al marcador. (14-21)

Al segon període, la “remuntada local” iniciada al primer quart les va animar per a seguir sumant al segon període, i les seves ganes se’ns van emportar per davant el bon joc realitzar els primers minuts de partit. Constants pèrdues de pilota en atac provocaven contraatacs fàcils del JMJ i els nervis es van apoderar del nostre equip. Marxàvem al descans, però, amb la mínima avantatja (26-27).

A la tornada del descans, les locals es posaren en defensa zonal 3-2 bastant tancada i aquest fou el punt d’inflexió del partit. El bloqueig en atac va ser enorme i si els nervis s’apoderaren de nosaltres al segon quart, al tercer vam mostrar un equip derrotat, sense idees i MORT. Val a dir que a les últimes setmanes no hem entrenat amb l’equip complet i aquest tipus d’atac no s’ha treballat gaire, però l’error no va ser anotar només 8 punts en el període, sinó encaixar 19 punts per desconcentració i nerviosisme. Les locals començarien l’últim període deu punts a dalt en el marcador.

Començament de l’últim període desastrós, seguint el ritme del tercer quart, aconseguint les locals posar-se fins a 15 punts a dalt. És en aquest punt que suposo per orgull, algunes de les nostres van (ara si) posar-se les piles en defensa i donar el màxim i aconseguir retallar la diferència als 6 punts. Malauradament, a l’últim minut no vam poder seguir retallant més i es va arribar a un marcador final de 50-43.

Felicitats pels bons 10-15 minuts en el partit. Espero que les cares llargues d’algunes  després del xiulet final per la derrota i autocrítica serveixin pels pròxims partits. I a les altres amb cares d’indiferència o ràbia contra l’àrbitre i contràries les convido a reflexionar i fixar-se en altres aspectes.

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

PREMINI MASCULÍ: C.B ESPARREGUERA VERD 16 – 10 PÀLCAM

Partit jugat a les 9 del matí, a la falda de Montserrat, en un gèlid matí, amb la punteria adormida per l'hora matinera. Ens presentàvem a casa d'Esparreguera, on ens vigilava atentament la bonica Montserrat.

En una, si més no, peculiar pista, ens tocava aquest dissabte jugar el partit en la primera trobada de la segona volta. No acabem de desplegar el nostre millor joc en atac, no tant per les oportunitats que van ser moltes, sinó per la punteria a l'hora de mirar al cèrcol. Estava clar que encara no teníem els ulls oberts al 100%.

El que si teníem clar era la manera de jugar. Si nosaltres no teníem el dia de cara al cèrcol, no anàvem a deixar que l'equip en competició, la tingués tampoc. Gran defensa de tot l'equip, com gairebé sempre, permetent poques cistelles contràries.

L'equip se sobreposa a tot, horaris, joc, pistes i sempre acaba donant el millor que té, intensitat i compromís, això no falta mai. El treball és notable sempre i el nostre premini no surt a la pista sense la idea clara d'estar en tot i per tot.

Dani Martin i Julia Domènech (entrenadors)

MINI MASCULÍ: PÀLCAM 74 – 32 SAGRADA FAMILIA CLAROR "C"
Aquest cap de setmana ens hem tornat a trobar amb la victòria després d'uns quants partits en els quals no vam poder guanyar.
Va ser un partit bastant tranquil en el que el rival ens va donar una mica de problemes sobretot els dos primers quarts del partit, però després, dominant el rebot  i fent una defensa a tota pista vam recuperar moltes pilotes, les quals ens van fer anotar molts punts. Un cop vam marxar del marcador, vam poder practicar coses que anem treballant en els entrenos, com passar i tallar, i la veritat que va sortir prou bé. Hem de continuar treballant a tope ens els entrenos, pels propers partits poder donar la cara amb el nostre joc.
1-2-3 PÀLCAM!!

Ferran Marcet (entrenador mini masculí)

SOTS21 MASCULÍ: SABADELL SUD C.B. 19 – 63 PÀLCAM
La crònica del partit jugat aquest dissabte en la pista del Sabadell Sud, és la crònica d'una gran setmana per a l'equip del sots 21 del Pàlcam i per al club que representa.

Sense entrar en detalls, l’ùltim partit de la setmana per a aquest gran equip, es resumeix en quatre victòries consecutives, en quatre partits, en una mateixa setmana i la recompensa, merescuda d'estar en el primer lloc de la lliga, empatats amb el Joventut les Corts, en aquests moments.

Victoria el diumenge davant el Sferic Terrassa, victòria el dimarts davant l'AULA, victòria el divendres davant el Manyanet les Corts i l'anterior esmentada, victòria a casa del Sabadell Sud, la qual cosa ha fet dels partits disputats, una gran setmana amb un millor sabor de boca després de l'esdevingut.

La nota negativa, la posa les lesions però en un equip, on cada jugador aporta més del que pot donar, no fa sinó que confirmar el compromís de cadascun dels seus components que es mereixen l'aconseguit fins al moment.

La trobada de Terrassa, es guanya amb set jugadors i casa seva, el partit del dimarts en el nostre feu, davant un gran AULA, es guanya en l'últim segon amb encomiable treball de tot l'equip. Contra el Manyanet, un bon rival, s'aconsegueix una important victòria, moral i animicament parlant en un més que dur partit i a Sabadell s'aconsegueix una còmoda però treballada victòria.

Una setmana que, malgrat ser dura, segur que no oblidarem. Però aquest equip, amb tot l'anterior esmentat, té marge de millora i quan es recuperin els lesionats, encara més. Ara toca confirmar l'aconseguit aquesta setmana i seguir treballant per millorar i acabar la lliga, en el lloc que es mereix, no em cap el menor dubte que així serà.