Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dimecres, 11 de novembre del 2015

Cap de setmana 7-8 de novembre

JÚNIOR FEMENÍ: PÀLCAM 65 – 36 CE MARISTES SANTS-LES CORTS

Quarta victòria de les nostres júniors a la lligueta, que combinat amb la derrota de La Salle Bonanova a casa contra el AEC Collblanc, deixa un triple empat al capdavant de la classificació i amb les nostres noies amb el millor average entre els tres equips.

Des del començament del partit i a partir d’una bona defensa individual ja vam marcar distàncies en el marcador. Primer parcial de 8 a 0 en els primers minuts, amb una diferència que no variaria gaire més fins al final del període.  Un rival que va defensar en zona durant tot el partit no aconseguia fer bons atacs, i les nostres van començar amb el cap fresc per atacar-la i corrent bé al contraatac.

Segon període  gairebé calcat al primer, on la bona notícia fou que el joc  global de l’equip no es va ressentir en els canvis de les jugadores. Es va notar un xic d’esgotament mental en atac contra la zona (normal, ja que encara no hem arribat a practicar com atacar-la), però una bona pressió defensiva a 2/3 de pista ens va permetre recuperar moltes pilotes i finalitzar amb cistelles fàcils. Arribat el descans, vam marxar 37 – 17 als vestidors.

Al sortir del descans, vam sortir com en el primer quart. Vam pressionar individualment a tota pista per mantenir la tensió del partit, però cada vegada ens costava més trencar la zona rival. El cansament físic es començava a notar en l’encert des de l’exterior i en la pèrdua de pilotes no forçada. Malgrat això, aconseguíem tornar a treure uns deu punts de diferència.
El darrer quart va ser diferent però. En atac vam seguir “atascades”, però en aquest període vam fallar en defensa. Suposem que va ser degut a una mica de relaxació i falta de concentració. També una mica que se’ns enganxés la mala dinàmica de l’atac, juntament amb una petita empenta d’orgull de les visitants, que mai van deixar de lluitar fins el final.

Bona primera volta que no hem pogut acabar invictes per demèrit propi. Pròxim partit contra el Sant Boi a fora que serà un bon test per comprovar la nostra millora i per preparar els següents dos partits en els que ens jugarem el liderat.

Felicitats a TOTES les noies per aquests dos primers mesos de competició, englobant els partits però també els entrenaments, que també són importants... J

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

PREMINI FEMENÍ: SAFA HORTA B 40 – 12 PÀLCAM

Aquest dissabte jugàvem a casa del Safa Horta. Era un partit molt especial, ja que era el meu primer partit com a entrenadora de les més menudes, però a l’hora complicat, ja que ens enfrontàvem a les líders del grup.

Les nostres noies van sortir amb moltes ganes. Vam poder aguantar el partit durant els primers quarts, però la falta d’encert en algunes ocasions i alguns “despistes” en defensa van fer que poc a poc les contràries marxessin en el marcador. Tot i que no ens vam poder endur la victòria, a ganes i esforç no hi ha cap equip que ens guanyi!!

Queda un llarg camí per recórrer, hem d’aprendre moltes coses, però amb l’actitud que tenen les nostres jugadores de ben segur que millorarem i les victòries acabaran arribant!
I per últim, donar les gràcies a les nenes i als pares per la benvinguda!!
Ànims noies J

Mar (entrenadora)

MINI FEMENÍ: F.C. MARTINENC 59 – 38 PÀLCAM

El passat dissabte 7 jugàvem a casa del F.C.MARTINENC, possiblement el rival més similar a nosaltres pels resultats que fins ara s’han donat.

Com portem fent durant tota la temporada, els primers dos períodes vam estar negats de cara a cistella i no vam ser capaços de compensar-ho almenys amb intensitat i ganes en defensa. El parcial en els dos primers períodes va ser de 14-2.
A partir del 3r període vam començar a jugar el partit de tu a tu, competint tots els períodes menys el 5è i guanyant-ne fins i tot un parell.
Cal destacar el joc col·lectiu en atac, a vegades poc fluid però amb les idees clares i amb bones cistelles on participaven totes. A millorar com és costum, la defensa, que ha de ser present des del minut 1 de partit i sense permetre períodes on el rival ens faci parcials de +10.

El partit de tornada ha de ser nostre! Força Pàlcam!

Aleix Brusel (entrenador)

SOTS-25 MASCULÍ: C.B. LA SALLE HORTA  49 – 68 PÀLCAM

Victòria a domicili al camp de la Salle Horta. Els del Pàlcam vam sortir concentrats des del primer moment amb una defensa intensa i circulant bé la pilota en atac, buscant bones opcions i finalitzant moltes de les accions des de sota cistella.  La primera part del partit finalitzava 28 -32 a favor nostre.

La diferència en el descans no assegurava un resultat final a favor nostre i a la sortida del tercer quart la intensitat defensiva va augmentar. En atac els locals es van posar en zona, però els va durar ben poc, ja que vam saber atacar-la invertint la pilota, posant pilotes interiors i punxant. Els rivals arribaven al seu camp ofensiu amb poques opcions gràcies a la pressió a tota la pista i, sobretot, al base. Vam poder recuperar moltes pilotes i aprofitar-les. A més del bon joc en atac, - doblant pilotes, fent ”l’extra pas”, llegint superioritats, etc.- el bon percentatge en tirs lliures (25/36 70%) va augmentar la diferència del resultat final.

Moltes Felicitats pel partit! A seguir treballant!

Marta (entrenadora)

PREMINI MASCULÍ: PÀLCAM 11- 57 SAFA SANT ANDREU

Partit jugat a casa pertanyent a la cinquena jornada de lliga. Duel de dos equips que encara no coneixien la victòria en aquesta difícil lliga d'iniciació.

El partit va estar disputat durant tota l’enfrontament i, tot i que els punts els anotava l'equip visitant, el Pàlcam no deixava de lluitar per cada pilota i en cada jugada.

El tercer quart va ser, a nivell anotador, el millor per a nosaltres i a priori l'únic que vam aconseguir acabar per sobre del Safa. Es nota la milloria de molt dels jugadors, en defensa estan més concentrats i millor posicionats. Tot i que la freqüència de tirs és alt durant tots els partits, l’encert no ho és tant. Però poc a poc, el percentatge l’anem millorant.

La tornada de Jan als entrenaments i al partit ha estat la nota més positiva després de tres setmanes de baixa per una lesió al peu.