Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dimecres, 18 de novembre del 2015

Cap de setmana 14-15 de novembre

JÚNIOR FEMENÍ:  BÀSQUET SANT BOI “B” 23 – 42 PÀLCAM

Partit disputat diumenge al matí a Sant Boi, on les nostres noies tornaven a examinar-se en una pista de dimensions normals (no com a casa) i on ens costa jugar. Necessitàvem la victòria per refermar la nostra posició en el grup de dalt de la classificació i per arribar amb bones sensacions al partit que amb tantes ganes esperem de revenja, contra La Salle Bonanova.

El partit no va començar gaire bé per les nostres noies. Parcial de 4-0 en contra en els primers 5 minuts de partit (similar a la visita a casa del Sirius). Amb els canvis vam poder revertir la situació i finalitzar 5-6 el primer quart.

Al segon període el partit va canviar radicalment. Jugant amb més decisió i verticalitat en atac, fent pressió en defensa i un encert decent en tirs de camp, ens va permetre marcar més distància al marcador. Parcial de 8 – 21 en el segon període per marxar al descans amb un 13 – 27.

Vam sortir a la segona part amb la indicació clara d’ofegar l’atac de les rivals, de maxacar-nos encara més en defensa i que no passessin dels 20 punts al final del partit. Llàstima que no s’assolís per només dos cistelles de diferència... però vam aconseguir no baixar el ritme defensiu. A banda de la defensa, si que vam baixar el ritme d’atac. Fora de casa estem tenint problemes en aquest aspecte, abusem molt del bot sense generar joc o avantatge, i en camps grans, a part de perdre el temps, ens suma cansament, el que pot arribar a provocar menys encert (encara menys :( ) a l’hora de tirar a cistella. Com deia, tercer quart decent en atac (11 punts) però horrible el darrer període, on acostumem a relaxar-nos en partits ja guanyats i acabem perdent els parcials.

Espero i confio que és la relaxació per culpa del marcador i que quan es necessiti donar una bona imatge els 40 minuts, siguem capaces de donar-la i endur-nos el partit en els moments finals. Els pròxims partits ens ho demostraran!

“GOGOGO” PÀLCAM!

Jordi Fernández “Jofe (entrenador)

MINI FEMENÍ: PEDAGOGIUM 41 – 50 PÀLCAM

El passat divendres 13 ens enfrontàvem contra el PEDAGOGIUM al seu camp, rival similar a nosaltres en la classificació i també en nivell. Sabíem que era un partit que podíem competir-lo i guanyar-lo i durant tota la setmana va haver-hi un molt bon treball en els entrenaments per aconseguir-ho.

L’inici del partit va ser una sorpresa per a tothom, ja que sempre ens fan falta un parell de períodes per “entrar” en el partit i el que va succeir va ser tot el contrari. Un inici brutal on les nostres jugadores es van menjar literalment al PEDAGOGIUM en joc i sobretot en ganes i actitud (això últim potser ens ha faltat en altres partits, però no va ser el cas aquest cop). En acabar el segon període el marcador era de 4-23 favorable.

En el tercer període vam seguir jugant a un gran nivell, l’anotació va baixar com era d’esperar però la resta va seguir igual amb un PÀLCAM marcant el ritme de partit, amb una bona defensa i intensitat. En el 5è període la Nerea va ser expulsada amb 5 faltes. Tot i la baixa d’una jugadora que ens aporta molt en tots els aspectes, la seva absència no va afectar l’equip, que va demostrar que està per sobre d’individualitats. Vam poder aguantar amb un molt bon nivell fins al 6è període, en acabar-lo el resultat era 20-40 favorable.

Els dos últims períodes va passar el que normalment passa a l’inici, menys intensitat, errors continus, males decisions, etc. Hem de ser capaces d’evitar tenir períodes tan desiguals. Vam poder aguantar la gran anotació final del PEDAGOGIUM gràcies a la diferència de punts abans aconseguida. Cal destacar especialment el gran partit de l’Alba Sanz que va contribuir amb 23 punts, un partidàs.

Felicitats a totes per la primera victòria de la temporada. Cal seguir i no conformar-se!

Força PÀLCAM!

Aleix Brusel (entrenador)

PREINFANTIL MASCULÍ:  PÀLCAM 50 - 75 QBASKET SANT CUGAT VERD

Després d'una setmana sense partit, degut a l'aplaçament contra el Safa Horta, aquest dissabte tornàvem a casa per començar la tornada d'aquesta primera fase. Rebíem al Sant Cugat, segon a la classificació, contra el qual havíem perdut per 35 punts a l'anada. Conscients de la dificultat d'aquest partit, l'objectiu era rebaixar aquesta diferència de l'anada i fer un millor joc que en aquella ocasió.

El partit va començar amb aquesta dinàmica. Una bona defensa, pressionant bé les línies de passada, ens va permetre jugar de tu a tu els dos primers períodes contra un equip tant fort. Així, després de jugar els dos primers períodes el resultat era un 13-17 per l'equip rival. La desfeta arribava al tercer període, on l'equip rival pujava encara més la intensitat i començava a aconseguir cistelles molt fàcils al contraatac. Nosaltres, incapaços de reaccionar, vèiem com el partit començava a marxar del nostre control. A la mitja part arribàvem amb una clara diferència favorable al rival (20-52).

La nota positiva va ser que en la segona part, la diferència en el marcador no va anar a més. Pel que semblava al arribar al descans, la diferència al final del partit podria haver estat encara més gran, però els nostres preinfantils van demostrar orgull permetent que això no passés. Fins i tot en els dos darrers períodes vam aconseguir reduir aquesta diferència, demostrant que malgrat haver perdut el partit, no volíem baixar els braços i deixar-nos guanyar per més punts. Al final del partit, doncs, vam reduir mínimament la distància fins a un resultat final de 25 punts en contra. Una bona mostra d'orgull que ens ha de servir per encarar amb aquesta voluntat el següent partit.

Santi  i Pau  (entrenadors)

PREMINI FEMENÍ: PÀLCAM 26 - 40 U.E.CLARET "B"

Dissabte disputàvem el nostre quart partit de la temporada a casa contra l’ U.E.Claret amb un grandíssim ambient. Sabíem que seria un partit molt igualat i emocionant. Les nostres peques van sortir al camp amb moltes ganes, treballant molt i lluitant per cada pilota. El partit va estar molt igualat durant els 6 primers períodes, però el cansament es va notar en els dos últims, fent que l’equip contrari pogués marxar en el marcador. Finalment, el resultat va ser de 26 – 40, un resultat que possiblement no reflecteixi del tot la igualtat de l’enfrontament.

Tot i la derrota, l’equip poc a poc va millorant i va introduint conceptes que anem treballant durant la setmana. Estem molt contents del rendiment, treball i esforç de les nostres noies!!!

El pròxim partit, més i millor!!!

Mar (entrenadora)

SOTS-25 MASCULÍ: PÀLCAM 76 – 69 BÀSQUET NOU BARRIS

Aquest cap de setmana ens enfrontàvem contra un dels equips invictes de la categoria, segon classificat empatat amb el líder i, com a tal, requeria sortir des de l’inici ficats en el partit.

Des del començament, la bona actitud defensiva i les bones decisions en atac ens van permetre encetar el marcador i des d’aquell moment vam aconseguir dominar gran part del partit.

Les nostres bones accions defensives van propiciar mala selecció del tir per part dels rivals i van facilitar la recuperació de pilotes que van finalitzar en contra-atacs o desajusts per a la defensa contrària, que vam saber aprofitar. En atac, la circulació ràpida de pilota i el joc en equip van crear avantatges ofensives que van propiciar tirs còmodes (els percentatges en tir exterior i tirs lliures van millorant poc a poc, anem guanyant confiança) .

La primera part acabava amb una diferència de +11, però contra equips de la taula alta en la classificació, aquesta diferència no és significativa i s’ha de sortir amb la mateixa concentració del principi del partit per endur-se la victòria.

Els de casa vam sortir a “matar” el partit, arribant a agafar una diferència de 24 punts en els últims minuts del tercer quart. Tot i això, els de Nou Barris no es van donar per vençuts i van lluitar fins al final.

L’últim quart el començàvem 57-42. Els rivals van pujar la seva intensitat defensiva i van augmentar el ritme del partit. La qual cosa va tenir repercussions en el nostre joc ofensiu (precipitació) i poc a poc els rival van anar retallant diferències. Els nois no van abaixar els braços en cap moment i seguien demostrant una molt bona actitud a pista; tenien ben clar que aquell partit era nostre.

Dues victòries seguides, jugant en equip, defensant i, sobretot, gaudint a pista! Poc a poc el nostre joc es va consolidant.

Moltes Felicitats per la victòria nois i el bon joc demostrat! A seguir treballant!!!

Marta Montori (entrenadora)

MINI MASCULÍ: JMJ SANT ANDREU 48 – 50 PÀLCAM

Aquest cap de setmana ens tocava visitar un dels camps més difícils de la lliga, ja que els equips del JMJ estan acostumats a entrenar a allà, però pels visitants els taulers i les cistelles són difícils de trobar-les el "truquillo", per tant ja anàvem amb la certesa de que seria un partit molt complicat de guanyar.

El partit va començar bastant bé per a nosaltres. Vam començar jugant molt bé el primer quart, però sembla que a partir del segon sens va apagar una mica la llum, però enseguida vam reaccionar, i vam tornar a fer les coses bé. En defensa hem de millorar moltes coses, i en atac acabar de perfeccionar unes altres, però en general la tònica del partit va ser bona. Ens enfrontàvem l’últim quart amb un resultat de -7, per culpa d'un 7è quart bastant dolent en defensa, però gràcies a les ganes de guanyar dels nostres, vam tirar endavant el quart i vam acabar guanyant per una diferencia de dos punts.

Contents perquè hi ha coses que sembla que comencen a funcionar, però s'ha de continuar treballant més fort i amb més ganes.