Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dilluns, 20 d’abril del 2015

CAP DE SETMANA 18-19 D'ABRIL

CADET FEMENÍ: PÀLCAM 43 – 50 JESUÏTES GRÀCIA KOSTKA

Dissabte el nostre cadet femení va jugar contra el Jesuïtes Gràcia Kostka a la pista del Pàlcam. Tot i el resultat de la primera volta (+17 pel Pàlcam), el partit no es presentava gens fàcil per les nostres noies. L’equip rival venia d’aconseguir varies victòries consecutives importants i havíem de treballar molt bé durant tot l’enfrontament per a poder acabar amb la seva bona ratxa.

El començament del partit no va ser del tot l’esperat. La defensa no era suficientment intensa i això va permetre opcions fàcils per un equip que sabia moure molt bé la pilota. Tot i això, la falta d’encert per part de l’equip contrari, juntament amb el fet de que ens van ficar les piles en defensa, va permetre que comencéssim a controlar el partit i ens fiquéssim fins amb un +10 en el marcador minuts abans d’arribar al descans.

Durant la segona part, el partit va anar molt ajustat. A més a més, un dels nostres punts febles va tornar a fer acta de presència. L’acumulació de faltes per part de moltes de les nostres jugadores feia que arrosseguéssim aquest problema durant la resta del partit.

Finalment, la falta d’encert del Pàlcam als últims minuts del partit va ser aprofitat pel rival, que sabia córrer molt bé el contraatac per aconseguir cistelles fàcils. Tot i els esforços de les nostres noies per a poder endur-se el partit, la victòria no va ser possible.

La setmana que ve ens espera un partit complicat a Hospitalet. Caldrà doncs, començar a guanyar el partit ja en els entrenaments d’aquesta setmana. Molts ànim i força noies!!! :)

Mar (entrenadora)

JÚNIOR FEMENÍ: PÀLCAM 71-51 C.B. PRAT

Possiblement el partit més complet que hem realitzat aquesta temporada, concentrades en el que havíem de fer i amb el talent que atresorem.

Des del primer quart, vèiem que el partit anava a caure de la nostra part. No perquè no haguéssim fet un bon primer quart en tota la temporada, però si per l'actitud que mostrem des del començament. Els canvis amb prou feines es van notar. Les jugadores que sortien de la banqueta, igualaven i fins i tot milloraven el que feien les que estaven a pista, que no era poc. Parcial que deixava en franquícia el partit per a nosaltres i un triple d'Anna Ponce per acabar el quart. (19-8)

Semblava que res ni ningú ens podia aturar. Llençar a cistella era com llançar la pilota a una piscina, gràcies a les bones situacions de tir i al talent individual de totes les jugadores. Silvia Velasco i Anna Ponce (8 i 11 respectivament) s'encarregaven de sumar al marcador, la resta de l'equip ho feia sumant en treball incansable. Al descans amb una còmoda renda, però sense relaxació. (40-20)

Després del descans, la diferència en el marcador, va fer que baixéssim uns punts la intensitat i permetem que el Prat es portés el quart, amb poca anotació per part nostra, el període més baix en aportació ofensiva (9 punts). Així i tot, estàvem en velocitat de creuer, i malgrat retallar punts al marcador, no baixàvem en la tasca de defensar.

No volíem acabar la trobada vivint de les rendes, així que, un cop més, ens vam posar la granota de treball. Set de les vuit jugadores, van anotar en aquest quart, en un continu intercanvi de cistelles. La defensa no va ser tan bona com en els altres quarts, però en atac érem molt resolutives, trèiem sempre una acció positiva. Millor quart ofensiu, pitjor defensiu. (22-17)

No calia aquesta trobada per demostrar del que som capaces de fer, però si perquè ens creguem que ho podem fer. Gran victòria noies!!!

Anotació: Domènech, (2) Velasco, (10) Giménez, (17) Portolés, (4) Martínez, (16) García, (-) Ponce, (18) Ferrer, (4).

Dani Martin (entrenador)

PREMINI MASCULÍ: U.E. D’HORTA 82 – 29 PÀLCAM

Visita al camp del líder del grup saldada amb una derrota ampla en el marcador, però amb bones sensacions de joc.

Encara que el rival és un equipàs, amb 11 jugadors d’un nivell similar, però de gran, nosaltres vam sortir al partit  entre adormits i una mica amb desconfiança, cosa que ens va fer perdre per 13-2 el primer parcial i ja s’obria una escletxa gran al marcador.

En el segon període (6-2), els nostres van posar ja les ganes de jugar i la confiança que necessitàvem i vam poder competir el període. Mateixa dinàmica en el tercer, on fins i tot vam guanyar de poquet (6-8). Els nostres estaven complint l’objectiu d’igualar el mateix nombre de llançaments del rival i d’agafar els rebots, i això es reflectia en el marcador. En el quart, més del mateix, però parcial pel rival (9-4). Arribàvem al descans 18 a sota (34-16), que estava molt bé per haver iniciat el partit amb la empanada i començant el segon 11 a baix.

Durant el cinquè, vam sortir amb la mateixa dinàmica. Vam donar bona imatge, però petites anècdotes en el criteri de l’àrbitre van eixamplar la diferència en el marcador en el darrer minut (9-2). Casualitat o no, ens va trencar la dinàmica de joc. A la represa, en el sisè i setè períodes, a causa de la dinàmica trencada, el cansament acumulat per l’esforç fet amb anterioritat i la superioritat del rival, ens va fer sortir del partit i vam encaixar dos parcials  de 15-5 i 17-4,  no els vam saber jugar amb tranquil·litat. El darrer període va ser competit, però amb certa relaxació del rival marcada per la diferència en el marcador.

Seguim evolucionant el nostre joc. Hi ha jugadors que van guanyant poc a poc la confiança que els hi mancava. Altres que ja la tenien, la van augmentant. Anem sumant detalls en equip treballats a l’entrenament, i sobretot, vam intentar competir i esforçar-nos fins que el cansament va aparèixer.

A seguir treballant que encara queden 3 partits per a seguir millorant!!! :)

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

JÚNIOR MASCULÍ: PÀLCAM 95-70 U.E. GAUDÍ

El partit va ser plantejat amb un quintet titular bastant innovador. Nil, Ignasi, Conti, Santi i Mestre Iñaki coincidien en titularitat per 18é cop aquesta temporada.

Varem començar el partit molt forts en atac, amb molt d’encert, però les jugades de 3 punts del rival el mantenien en el partit. Literalment es van regalar molts tirs addicionals per posar mans, que no tenien sentit ni que podien parar un possible llançament. Tot i això, seguíem per davant en el marcador en el final del primer quart.

En el descans el rival es va aproximar, fins a estar a prop de l’empat, en atac érem resolutius, però tous en defensa. Però en els últims 2 minuts, vam accelerar i vam poder anar al descans amb +10.

Començava el tercer quart, amb l’oportunitat de fer una jugada que al públic li agrada molt i que personalment a mi em sorprèn de la seva efectivitat partit rere partit… El ritme que va imposar en el tercer quart va ser massa fort per al rival, on els nostres 31 punts ja van sentenciar el partit.

Sense dubte el màxim anotador del partit va ser el Mestre Iñaki amb 33 punts. Però bona actuació de tots. Ens falta una victòria en 4 partits per assegurar la post-temporada. Esperem aconseguir-la el pròxim cap de setmana.

Miguel Gálvez (entrenador)

SOTS-21 MASCULÍ: PÀLCAM 79 - 40 MONTMELÓ C.B.

Després d'una setmana amb dos partits al calendari, l'equip afrontava aquest segon partit després de la victòria del divendres amb l'esma de tornar a demostrar la comoditat a pista amb un encert a l'atac i una defensa sòlida i amb molts pocs errors.

El partit es presentava disputat, poc confiat i els primers minuts van ser claus per iniciar uns quatre quarts amb un nivell altíssim per part dels nostres jugadors que van aconseguir la victòria número 10 en aquesta lliga.

Mica en mica l'equip comença a entendre's dins de pista i demostrar l'equip que pot arribar a ser.

Miguel Ángel Pinar (entrenador)

MINI FEMENÍ: BOSCO HORTA "B" 50 - 34 PÀLCAM

Aquest passat dissabte visitàvem la difÍcil pista del Bosco Horta, on ja havíem jugat a la primera fase. Un partit que es presentava molt complicat, ja que és una pista molt gran i el Bosco Horta ocupa la segona plaça en aquesta lliga.

El començament del partit ja va demostrar la dificultat que tindria. En els dos primers quarts vem sortir molt desconcentrades, com malauradament ens passa amb massa freqüència, i les nostres rivals van conseguir guanyar els dos primers períodes amb molta comoditat (10-3 i 8-2). Malgrat aquest mal inici, les nostres noies van demostrar que estan capacitades per lluitar de tu a tu contra un rival dur com el Bosco Horta i vem aconseguir que períodes com aquest no fossin una constant en la resta del partit.

Destacar que aquest va ser un partit on durant molts quarts vem moure bé la pilota, ajudant-nos constantment a passar el camp mitjançant passes, sense abusar massa del bot, i aixecant el cap per donar la pilota a la companya millor situada. Això va fer que fos un partit on totes les nostres jugadores van rendir a un bon nivell, en conjunt. Fruit d'aquesta dinàmica, que sens dubte ha de ser la que marqui la resta de partits de la temporada, vem aconseguir tancar el partit amb un molt bon últim període, on vem aconseguir un resultat final de 0-11 a favor nostre, cosa que ens va permetre reduir una mica la derrota.

Així doncs, cal seguir treballant i pensar ja en el següent partit, on tornem a jugar com a visitants, en una altra pista molt difícil, la del Grup Barna. Esperem seguir amb la mentalitat del passat cap de setmana!

Pau Galdón (entrenador)

PREMINI FEMENÍ: PÀLCAM 52 - 22 ESCOLA THAU

Ens enfrontàvem a un rival complicat que durant la temporada ens ha posat les coses difícils. Ningú s’esperava un resultat tan desigual, i mes després del primer període on la THAU s’anava del marcador per 8 punts.

Va ser a partir del segon període que el joc va millorar, en part gràcies a una gran Nerea que va dirigir la remuntada de l’equip. Aquesta jugadora és capaç d’activar a totes les seves companyes amb la seva energia i ganes.

Al final del 4t período, el partit estava sentenciat gràcies a un parcial de 16-0. Vam canviar la nostre defensa a mig camp després de cistella per donar aire a una THAU ofegada per la nostra defensa.

El partit va acabar amb uns pares entregats que van ovacionar a l’equip amb un gran aplaudiment.

Aleix Brusel (entrenador del premini femení)

SOTS-25 MASCULÍ: C.B.IPSI 91-71 PÀLCAM

La darrera jornada vam disputar el partit contra l'IPSI, el líder de la classificació. Havia de ser un partit molt difícil ja que a part comptàvem amb nombroses baixes.

A la primera part vam sortir molt concentrats, jugant atacs llargs i molt encertats de cara a cistella. L'IPSI semblava desconcertat i no trobava el joc que els caracteritza. El marcador anava variant d'un equip per l'altre, però ells van saber aprofitar els nostres errors abans del descans per marxar set punts a dalt.

A la represa vam sortir decidits a lluitar fins el final, però cada vegada que reduïem la diferència i ens apropàvem, ells es tornaven a distanciar.

Al darrer quart, el nostre cansanci acumulat degut als pocs recanvis que teníem, ens va fer efecte, i això es va notar en el marcador, permetent la diferència tant àmplia amb la que va finalitzar el partit.