Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dimarts, 14 d’abril del 2015

CAP DE SETMANA 10-11 D'ABRIL

• PREMINI MASCULÍ: PÀLCAM 35 – 72 C.B. GAVÀ

Comencem l’últim tram de la temporada! Després de tornar de Setmana Santa, els nostres van completar una gran setmana d’entrenaments que malauradament, no s’ha reflectit en el partit de dissabte passat.
El nostre rival, el C.B. Gavà és un equip complicat, que encara que estava només una victòria per sobre nostre, té jugadors de molta qualitat i una rotació curta que possibilita que juguin més temps. Per part nostre, afrontàvem el partit amb els 12 nanos disponibles després de molt de temps. Sabíem que havíem de jugar molt bè per poder plantar cara a aquest equip.
El començament de partit va ser genial, amb un bon joc i una millor intensitat i concentració, que va fer que acabéssim dos punts a dalt al marcador. El segon període va seguir la mateixa dinàmica, però el nostre encert va disminuït possibilitant que el rival s’emportés aquell període. La resta de partit fins el descans va seguir igual d’igualat, arribant al descans 4 punts a sota en el marcador, però amb bones sensacions de joc i desitjant una mica més d’encert en el tir.
La sortida després del descans va ser letal. Ens vam venir a baix per culpa d’un parcial abultat en el cinquè període, i vam baixar els braços fins la finalització del partit...
Malgrat aquesta actitud, de la qual hem d’aprendre per la resta de la vida que s’ha de competir tot fins el final, ens quedem en què van haver coses treballades als entrenaments que van sortir bastant bé i mostren que en alguns apartats seguim evolucionant.
Esperem tenir més sort la propera setmana davant l’U.E. Horta. A seguir treballant nanos!!!

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador del premini masculí)

• JÚNIOR MASCULÍ: SANT PERE TERRASSA 45 – 65 PÀLCAM

Partit complicat el que vam haver de disputar a Terrassa la darrera jornada. Visitàvem el camp d’un dels últims classificats a la taula, però només disposàvem de 6 jugadors per encarar el partit, cosa que feia disminuir les diferències presagiades en el marcador final entre els dos equips.

L’objectiu era marxar ràpid en el marcador per després amb l’aparició del cansament acumulat no patir massa, però un inici de partit amb el rival anotant 3 triples dificultava la tasca. Malgrat tot, vam poder acabar a dalt en el marcador, encara que per molt poca diferència.

Un bon començament de segon quart, pressionant i atacant ràpid en transició va permetre anotar cistelles fàcils que ens va fer marxar en el marcador estirant als 10 de diferència. Però el rival se situaria en zona i un dels nostres jugadors, en Santi, cometria la seva segona falta personal. A més, el rival va endurir la defensa dins la zona, i junt amb la permissivitat de l’àrbitre en bastants contactes durant els tirs interiors o penetracions, començàvem a estar desencertats cara a cistella i no vam poder seguir ampliant la diferència fins el descans.

Al tornar del descans, mateixa dinàmica de partit. Ratxes d’anotació per ambdós equips que no ens deixaven tancar el partit com ens agradaria, però aconseguíem entrar en els darrers deu minuts sobre els 15 punts a favor.
Amb aquesta diferència acumulada, sumant el cansament acumulat, vam saber jugar amb cap, conservant la diferència i no permetent que s’apropessin en el marcador.

Bon treball dels nostres 6 jugadors disponibles, destacant en Nil i l’Iñaki, els jugadors més encertats dissabte cara a cistella, amb 17 i 15 punts respectivament.

Un partit menys per acabar la lliga i un passet més a prop d’aconseguir el nostre objectiu.

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador, durant un dia, del júnior masculí) :)

• PREMINI FEMENÍ: LA SALLE BONANOVA 31 - 26 PÀLCAM

El passat divendres 10 jugàvem a casa de les líders de la classificació. Aquest mateix equip ja ens va passar per sobre en el partir de la primera volta i no volíem tornar a patir el mateix desenllaç.
Com de costum, en els primers períodes ens va costar entrar en el partit i ens va fer anar per darrere en el marcador des de l'inici. El resultat al final de la primera part era de 15 - 9 en contra. Va ser a partir de la segona part que l'equip es va alliberar de les pressions i va començar a jugar com sap. Al quart període vam remuntar el partit per col·locar-nos 4 punts amunt, però en els dos últims, la Salle va tenir més encert i finalment es va endur el partit per un ajustat 31 - 26.
Derrota amb bon sabor de boca, ja que vam plantar cara a les líders, un bon equip que sap jugar a bàsquet.
A favor de les nostres, cal dir que van fer un veritable partidàs a partir de la segona part. El canvi d'actitud es va notar en el camp, però hem d'intentar ser més regulars i començar així des de l'inici del partit.

Aleix Brusel (entrenador del premini femení)

• MINI FEMENÍ: PÀLCAM 56 – 83 SANT JOAN DE MATA

Aquesta jornada vam jugar contra unes rivals importants per avançar a la classificació, el Sant Joan de Mata.

Era un partit de rellevància per tots dos equips, i les noies dels Sant Joan de Mata es van avançar en el marcador amb un joc ràpid, amb una bona defensa i amb moltes transicions. El resultat del primer quart (5-17) va marcar la dinàmica del partit, on les nostres rivals aconseguien una primera diferència que feia molt difícil la remuntada. Malgrat intentar-ho i millorar en alguns dels períodes següents, no aconseguíem tancar un període amb una diferència que ens fes pensar en un marcador favorable. Tot i això, vam tenir períodes a favor nostre i fent un bon joc, movent bé la pilota i amb bons passes que ens permetien aconseguir cistelles fàcils.

Ara toca aprendre dels nostres errors, treballar i millorar per les següents rivals, ja que la setmana que ve ens toca visitar un camp molt difícil, el del Bosco Horta, on ja hi vem jugar la primera fase i vem caure per 20 punts.

Treballarem per a que no es torni a repetir! Força Pàlcam!

Marc Contijoch (entrenador mini femení)

• CADET FEMENÍ: SAGRADA FAMILIA CLAROR "B" 45 – 65 PÀLCAM

Aquest dissabte, les nostres xicotes jugaven al forn del Claror, pista reconeguda mundialment per la seva alta temperatura ambiental.

El partit va començar i el Pàlcam des de bon principi va demostrar que volia endur-se el partit fos com fos. L’encert inicial de l’Anna Arija va ser clau en els primers minuts, però l’acumulació de faltes va obligar a la comandant de l’equip a treure-la de la pista. Per sort, la senyoreta Ponce va ser un gran recanvi aportant punts importants. Però, cal recordar que en aquest equip no només anoten les Annes, anoten totes. És per això que la senyoreta Guerrero va decidir sumar-s’hi a la festa amb un meravellós triple a taulell. Però no us confongueu, no va ser sort, ella va apuntar al taulell per assegurar el triple ja que, cal recordar que, per la Guerrero, els triples son tan fàcils com les entrades.

S’apropava el 4rt quart i els marcadors estaven igualats. Per sort, la Mercè va recordar que ella també en sabia de fotre punts i en va fer uns 10 seguits, impressionant! Aquestes aportacions van ser claus per marxar amb un +17 a falta de 3 segons. En aquest moment, les nostres jugadores van comentar que 17 era un número molt lleig per acabar el partit. Per això, l’Anna Ponce va decidir fer un triple més per arrodonir el marcador. El problema és que estava tan cansada que no es va poder apropar a la línia de tres i va decidir ficar el triple des de mig camp i sobre la botzina!!! :)

Així va acabar el partit, però encara faltava una cosa més a fer en aquell matí, que era veure com la germana de la Paula meravellava a tots els familiars i entrenadors de les nostres campiones amb una exhibició de patinatge al carrer! :)

Agraïments: Gràcies a l’Alexandra per un esplèndid partit, es nota que els entrenaments estan servint i cada cop ets una millor jugadora, a seguir treballant igual!

Jaume Arija (entrenador del cadet femení)

CF-1CF-2

• SOTS-25 MASCULÍ: PÀLCAM 61 - 49 MARISTES SANTS-LES CORTS

Dissabte passat a l'Olímpic vam disputar el partit contra el Maristes, rival que ja vam guanyar a la primera volta.

Al començament vam sortir molt concentrats, amb les idees clares i jugant el nostre joc, però el rival va saber aprofitar els nostres errors per seguir ficats en el partit. Al final de la mitja part guanyàvem per 4 punts de diferència.

A la segona part vam començar molt enxufats de cara a cistella i molt intensos en defensa. Gràcies a aquesta millora nostra, juntament amb un rival que no li acabaven de sortir bé les coses, vam poder distanciar-nos finalment en el marcador i guanyar per un resultat de 61 - 49.

Àlex Díaz (entrenador del sots25 masculí)

• MINI MASCULÍ PÀLCAM 96 - U.E. HORTA B 51

Gran partit del nostre mini masculí el passat dissabte a casa. El partit va començar en un gran domini dels nostres minis: intensitat en defensa, paciència en atac, fent un bon passar i tallar,... Vam sortir concentrats des del minut 0 de partit i això va permetre fer un parcial de 18 a 2 el primer període.

El bon joc en els següents períodes ens va permetre marxar a la mitja part +25. Tot i així, i continuant amb la nostra dinàmica, el cinquè període vam baixar els braços i vam cometre grans errors defensius. En atac vam començar a jugar individualment i la paraula paciència va desaparèixer dels nostres caps.

Malgrat aquesta petita "empanada" que tots coneixem, els nostres minis van saber imposar-se i emportar-se una MERESCUDA victòria.

Una de les grans frases que sempre repetim als nostres jugadors és: si fem una bona setmana amb uns bons entrenaments, la victòria està assegurada. Volem felicitar als nostres jugadors del gran canvi d'actitud que han fet i motivar-los perquè segueixin així: les victòries són més gratificants i el bon joc es nota a pista.

Seguirem millorant!!!!!

1,2,3 THE WINNERS

Anna i Maria (entrenadores del mini masculí)

• JÚNIOR FEMENÍ: UE SANT CUGAT "1" 52 - 34 PÀLCAM

Es preveia un partit dur pel resultat de l'anada a casa. Un equip que ens ho va posar difícil a casa tot i la victòria, només per 1 punt. Però el que no pensàvem era que la diferència final fos tanta.

Bé el primer quart, igualat, amb intercanvi de cistelles i jugant un bàsquet seriós davant un equip de característiques semblants a nosaltres. Amb una lleugera avantatge en aquest quart, vam acabar amb 1 punt a dalt en el marcador. (12-13)

El segon quart, el cansament va fer efecte després de jugar un partit el divendres. Amb una pista gran, els 6 punts d'avantatge de l'equip contrari en aquest quart podien ser lògics després de l'esforç. Ens vam anar al descans amb el resultat de 26-20, un marcador remuntable.

Però en el tercer quart es van unir més aspectes que van anar en contra nostra. No trobàvem el nostre joc, en defensa vam baixar un parell de punts i en atac, les precipitades accions, feien que no aconseguíssim bones situacions. Només 3 punts en aquest quart per 12 del Sant Cugat. A més a més, les quatre faltes que acumulava Júlia Domènech també van ser un problema per l'equip.

L'últim quart, amb un parcial de 8-0, va acabar d'afeblir les nostres esperances de remuntada. Però, tot i els 24 punts per sota, ho vam intentar fins al final. L'orgull d'aquest equip no té límit. Vam poder retornar el parcial de 0-8 per acabar el partit, amb el cap ben alt, davant d'una derrota clara. Oportunitat perduda per poder escalar llocs a la taula, però la sensació final ens va deixar un bon sabor de boca.

Anotació: Domenech (5), Velasco (4), Ravn (1), Adsuar (4), Martínez (10), Giménez (5), Arija (5), Ferrer (-).
Dani Martín (entrenador del júnior femení)

•  SOTS-21 MASCULÍ: CN CALDES 69 - 44 PÀLCAM

Aquest diumenge vam anar a jugar al camp del Caldes, després de començar el partit amb un retard de 30 minuts.

Els primers minuts vam sortir adormits provocant una diferència, ja als 5 minuts, de 7 punts en contra. L'actitud dels nostres jugadors no semblava la correcte, ja que al començar el segon quart, vam sortir encara més relaxats i la diferència va augmentar als 15 punts.

Després d'un temps mort, vam començar a reaccionar i vam arribar al descans amb -5 al marcador. Semblava que començàvem a defensar bé, peró un mal inici del tercer quart va fer que el rival tornés a una diferència de 15 punts. Crèiem en la remuntada, o al menys això semblava...

Però l'últim quart va ser semblant al primer, i a 5 minuts del final perdíem per aproximadament 20 punts, fent així impossible l'esperada remuntada. Mal cap de setmana pel sots21, que esperem que aquesta pròxima jornada millorem la imatge donada al camp del Caldes.

Ferran Marcet  (entrenador del sots21 masculí)