Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dimarts, 7 de febrer del 2017

Cap de setmana 4-5 de febrer

MINI FEMENÍ “B”: PÀLCAM 71 – 47 U.E. BARBERÀ

Dissabte passat vam jugar a casa contra U.E. Barberà, un equip amb noies molt grans, però també petites i ràpides. Així que ja sabíem que havíem de posar-nos les piles tant en el rebot com en la defensa de l’1x1.

Les nostres noies van sortir molt concentrades des del començament del partit, aconseguint un parcial de 13-0 en el primer període i encarrilant el partit al nostre favor. L’equip va plasmar a pista perfectament el que portem entrenant les darreres setmanes: córrer el contraatac, aixecar el cap i moure la pilota amb bons passes per aconseguir cistella ràpides. Així, vam aconseguir castigar el balanç defensiu de l’equip contrari i anant augmentant la distància en el marcador. A més a més, totes les components de l’equip van aconseguir cistelles i aportar punts en el marcador. A nivell defensiu, vam aconseguir millorar la concentració respecte l’anterior partit, però encara hem de pujar una mica més la intensitat per a no concedir a vegades cistelles fàcils.

Felicitats per la victòria cracks! Hem de seguir treballant, millorant, i seguint plasmant a pista les coses noves que anem treballant durant la setmana. A seguir així!!

Mar i Maria (entrenadores)

MINI FEMENÍ “B”: JESUS MARIA SANT ANDREU 42 – 44 PÀLCAM

Aquest dilluns vam jugar com a visitant el partit ajornat que teníem contra el Jesus Maria Sant Andreu. Partit a priori complicat per les circumstàncies: partit entre setmana, pista descoberta i molt de vent.

El partit semblava que pintava bé a priori, però l’equip va començar a perdre masses pilotes al treure de fons i de banda. Aquest fet provocava que tinguéssim molts despistes en les transicions atac/defensa, concedint així cistelles còmodes a l’equip rival.  A més a més, l’avantatge física que tenien moltes jugadores de l’equip contrari feia que patíssim amb el rebot en certs moments del partit.

Vam arribar a l’últim període amb un resultat molt ajustat, +1 en el marcador. Els últims 6 minuts van començar amb un intercanvi de cistelles entre els 2 equips, però finalment vam aconseguir frenar els seus atacs gràcies a una ràpida i millor col·locació defensiva, i vam aconseguir acabar el període 6-7. Final d’infart i victòria per la mínima!

Ens quedem amb que hem aconseguit aguantar i lluitar fins al final, tot i els períodes complicats que hem tingut durant el partit. Felicitats per aquesta victòria tan complicada! A la tornada haurem de lluitar molt per a poder tornar a guanyar!!

A seguir treballant peques!

Maria i Mar (entrenadores)

MINI FEMENÍ “A”: CROSSFIT C.B CORNELLÀ BLAU 75 - PÀLCAM 66

Després d'haver treballat durant la setmana posant èmfasis en els aspectes que més ho requerien, basant-nos sobretot en el partit del cap de setmana anterior, per tal de poder afrontar el següent rival de la millor manera possible.

Així doncs, dissabte ens enfrontàvem al Crossfit C.B de Cornellà. Tot i que era la primera vegada que ens enfrontàvem contra aquest equip, veient com anaven a la lliga sabíem que no seria un partit fàcil.

És així, com al primer quart vam sortir concentrades sobretot en defensa i vam aconseguir que només anotessin 3 punts envers els 9 a favor nostre. L'actitud era l'esperada, ja que en els anteriors partits el primer quart sortíem més disperses, només calia mantenir-la.

Tot i això, el segon, tercer i el quart sobretot, en el qual ens van fer un parcial de 17 a 5 a favor seu, van primar els errors per sobre dels encerts. Això, va ser degut a la pèrdua de passes tant en contraatac com en els talls que efectuaven quan es col·locaven en cinc posicions, a fallar sota cistella i a l'abús del bot que propiciava a què ens traguessin la pilota, entre d'altres, però sobretot, a una defensa que acompanyava a la jugadora i que, per tant, ens va carregar de faltes a la majoria de les jugadores.

D'aquesta manera, ens disposàvem a afrontar la segona part a millorar aquests aspectes i
vam aconseguir igualar el resultat bastant, guanyant el cinquè i el setè quart i empatant el sisè. Tot i això, no va ser suficient per remuntar i, a més a més, vam acabar perdent l´últim quart.

Per últim, ens agradaria destacar que el fet de carregar-nos de faltes en la primera part va provocar que la majoria de les nostres jugadores tinguessin entre tres i quatre faltes i, és així com van acabar expulsant a tres de les nostres jugadores i gairebé totes les altres estiguessin entre les quatre i les tres faltes.

El resultat final no va ser del tot satisfactori, ja que considerem que no van jugar del tot concentrades i, per tant, el partit no va anar tan bé com hagués pogut anar. Tot i això estem contents del fet que vam aconseguir ser perseverants i lluitar fins al final. Aquesta setmana caldrà treballar de valent i seguir millorant.

Agus i Sílvia (entrenadors)

JÚNIOR FEMENÍ: AEC COLLBLANC 53 – 41 PÀLCAM

Partit important disputat la tarda de dissabte  en que ens jugàvem consolidar-nos en posicions per anar a fases en una pista que els darrers anys no ens hem pogut endur la victòria.

El començament  fou dolent, encaixant un 8-0 de parcial en situacions  de falta de concentració i d’intensitat per atacar la seva defensa zonal. Després d’un temps mort, vam sortir amb la voluntat de guanyar i vam aconseguir anotar fàcilment prop de cistella per endur-nos el primer període per 7-12.
El segon va ser uns dels millors quarts que hem jugat en tota la lliga. Vam fer una boníssima defensa a les seves versàtils jugadores i vam començar a anotar des de fora també. Vam marxar 18-25 al descans.

La segona part va ser completament diferent. Vam començar a llançar massa de fora contra la seva defensa zonal, ara molt més tancada. A més a més, la nostra defensa zonal i individual no va poder parar el seu atac aquest cop. Estàvem marxant fora del partit.

Al darrer període els dos equips vam sortir a per tot i tot el quart va estar igualat, fins que al final les forces es van acabar i en els darrers dos minuts i mig, amb un parcial de 5-0 les locals van tancar el partit. Es va intentar, però el cansament i lògicament, la ment, ens va fer jugar amb presses i perdre pilotes que en un altre moment no haguéssim fallat.

No passa res perquè encara queda molta lliga, i per bona o mala sort, està tot molt igualat. Lluitarem fins el final! I felicitats a les noies perquè s’ho van deixar tot!

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

INFANTIL MASCULÍ: PÀLCAM 58 - 33 DIAGONAL MAR

El darrer dissabte tornàvem a casa per disputar la tercer jornada d'aquesta segona fase, en un partit que ens enfrontava al Diagonal Mar, rival que, com nosaltres, tampoc havia conegut la victòria en les jornades prèvies. Sabíem doncs que, si sortíem concentrats i amb intensitat durant tot el partit, aquest era l'enfrontament ideal per a sumar la primera victòria.

I així es com vam sortir des de l'inici. En el primer parcial vam dominar el joc tant en atac com en defensa, i això ens va permetre aconseguir un primer parcial de 8-0 en el marcador. Tot i això, sabíem que el partit no resultaria tant fàcil i que si en algun moment baixàvem el ritme el rival ho aprofitaria per a igualar el marcador. En el segon període el rival va sortir molt més concentrat i va reduir la diferència a tant sols dos punts (10-8). En els següents períodes vem tornar a establir una lleugera diferència que ens va permetre arribar al descans 7 punts a sobre en el marcador (26-19).
En la segona meitat va ser quan vem demostrar que podem competir i guanyar a qualsevol equip de la lliga, sense cap desconnexió, sortint amb intensitat i volent marxar en el marcador quan abans millor, cosa que ens va permetre en el sisé període marxar de 20 punts. En els següents períodes la diferència va arribar fins als 27 punts a favor, demostrant que no només volíem guanyar, sinó que volíem fer-ho amb la màxima diferència, sense conformar-nos en cap moment amb la distància assolida. Finalment el partit es va tancar amb el marcador de 58-33 a favor.

Necessària victòria que ens serveix com a injecció de moral i confiança en nosaltres mateixos i que ha de servir per marcar les dinàmiques de la resta de partits, sabent que si treballem, ens esforçem i sortim plenament convençuts que podem guanyar sigui que sigui el rival, segur que les victòries seguiran arribant.

Santi, Anna i Pau (entrenadors)

SOTS-25 “A”: PÀLCAM “A” 45 – 61 U.B. LLEFIÀ “B”

El sub 25 A venia de tres victòries consecutives (una contra el líder de la lliga, fins aleshores imbatut) i no va poder aconseguir la quarta contra un rival directe, a qui havíem guanyat en el partit de la primera volta, a domicili.

Ambdós equips ens vam presentar amb pocs jugadors (vuit nosaltres, set el Llefià) i això ens feia  esperar un partit de molt desgast físic.

El partit va tenir dues parts ben diferents:

Els dos primers quarts van ser molt igualats, amb mínimes diferències al marcador, amb alternances, poques faltes per part dels dos equips, amb un ritme força intens.

El primer quart va acabar 11-12, i el parcial del segon quart fou de de 15-11.El partit estava obert, i la diferència de tres punts al nostre favor ens feia ser optimistes per la segona meitat.

Però se´ns va acabar la benzina, en el tercer quart només vam poder anotar 5  punts, vam fallar tot el que vam tirar, tirs en principi fàcils sota la cistella, tirs de dos i de tres punts en bones posicions, i fins i tot cinc tirs lliures. L´equip es va anar enfonsant, i el rival en va treure profit anotant 18 punts en aquest tercer quart (9 punts en tres triples en tres minuts).

Quedava un quart i perdíem 31 – 41, però encara confiàvem en les nostres opcions. Vam començar bé, amb una bona recuperació que ens va situar a 8 punts, però el rival va replicar amb molt encert, i un parcial de 0-6 ens va situar a 14 punts de distància a falta de vuit minuts. Ho vam segui r  intentant, però no era el nostre dia , vam seguir fallant des de totes les posicions, situacions força clares , i el LLefià seguia força encertat de cara a cistella.

No vam saber sobreposar-nos a la falta d´encert, no vam trobar solucions per defensar el número 5 del Llefià, un jugador jove i hàbil que ens va castigar des de la línia de tres, i ens vam anar desesperant sense remei.

El Llefià va ser millor i va merèixer la victòria, realment no va ser el nostre millor partit.

Rafa Lobo (First Coach)

MINI MASCULÍ: PÀLCAM 25 - 59 CE MARISTES SANTS-LES CORTS

Aquest cap de setmana rebíem a casa als maristes sants les corts, després d'haver guanyat el nostre primer partit de la temporada el cap de setmana anterior contra el Martinenc. Sabíem que no seria fàcil, però creiem que la victòria anterior ens podria donar ales, per poder jugar millor i trobar les coses que practiquem durant els entrenaments. Malauradament no va ser així, els primers quarts molt adormits en defensa, i poc atents en atac. Va ser un partit en el qual vam fer molts pocs punts ja que no vam córrer amb facilitat i la defensa contrària era molt agressiva. Seguirem treballant perquè les victòries continuïn arribant a can Pàlcam.