Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dijous, 6 d’octubre del 2016

Cap de setmana 1-2 d'octubre

BENVINGUTS A TOTHOM UNA TEMPORADA MÉS!!!

Donem la benvinguda a tots els nostres seguidors a la nova temporada 2016-2017. Esperem que aquest any sigui millor que l'anterior i aconseguim gaudir encara més dels partits que jugaran les nostres equips.

A continuació, les cróniques de la primera jornada:

MINI FEMENÍ "B": PÀLCAM 30 – 63 SNATT'S FEMENI SANT ADRIÀ

Primer partit de lliga de les nostres noies del mini femení B! Aquesta temporada tenim un repte nou i complicat pel nostre equip, ja que haurem de ser capaces de jugar amb noies més grans, però ja sabem de l’any passat que les nostres jugadores són molt valentes i lluitadores!

Les nostres noies tenien moltes ganes de jugar el seu primer partit, però a la vegada estaven molt nervioses pel que ens anàvem a trobar al davant. Ja des d’un inici, l’equip visitant ens va posar les coses ben difícils. L’alçada d’algunes jugadores, així com la qualitat tècnica d’altres van fer que poc a poc anessin marxant en el marcador. A més a més, la falta d’intensitat i despistes en defensa i algunes pèrdues de pilota en atac per part de l’equip també van fer que el Femení Sant Adrià s’aprofités d’aquests errors i es distanciés fàcilment en alguns períodes. Finalment, el resultat va ser de 30 – 63.

Molta força noies! Ja hem aconseguit arrancar, però encara hem de pujar alguna marxa més! Queda una temporada ben llarga per anar millorant aspectes de la temporada passada i per assimilar nous conceptes per aquest nou cicle. Amb treball i esforç de ben segur que ho aconseguirem!

Mar i Maria (entrenadores)

MINI FEMENÍ: PÀLCAM “A” 54 – 34 C.B. LA SALLE HORTA

Primer partit de la temporada i primera victòria! Tot l’equip tenia ganes de que comencés la lliga ja i això s’ha notat a pista. Ganes i intensitat han estat les claus d’aquesta victòria.

Al ser el primer partit hem començat amb alguns nervis a sobre cosa que ha fet que el marcador hagi estat igualat. Algunes errades defensives feien que el nostre bon joc ofensiu no es veiés reflectit en el marcador. Quan hem estat concentrades durant tot el quart, sobretot en defensa, ha estat quan hem aconseguit els millors quarts. Bona pressió després de cistella que ens permetia robar pilotes i anotar. S’ha produït en el tercer i en el cinquè que han estat de 7-0 i 13-4 respectivament. Els últims quarts, hem patit el cansament degut a la intensitat mostrada en els primers quarts i a que avui érem només vuit jugadores. Tot i això només hem perdut un quart, que és una cosa molt positiva.

M’agradaria destacar sobretot la intensitat i les ganes que teníem de guanyar. Hem de seguir així cada partit! De totes formes, queda molt a millorar i seguirem treballant.

Silvia i Agus (entrenadors)

JÚNIOR FEMENÍ:

PÀLCAM 45 – 62 BÀSQUET LLOR; F.C. MARTINENC 41 – PÀLCAM 47

Crònica corresponent a les dues primers jornades de competició en les que vam debutar amb un sabor amarg, encara que l’equip rival era molt complicat i amb bona qualitat. L’altra cara de la moneda fou la victòria a casa del rival del barri en un partit de molta emoció que deixa el balanç 1-1 i ens col·loca a la meitat de la taula.

Aquest any hem pujat a nivell A gràcies a la evolució que vam fer la temporada passada, i encara que es preveu un any complicat, creiem que podrem competir tots els partits sempre que juguem bé. Aquesta temporada comptem amb les baixes de la Paula com a jugadora i d’en Jaume com a un dels entrenadors. D’altra banda, hem incorporat una jugadora nova, la Gemma, a la que desitgen una ràpida adaptació ja que l’equip segueix la filosofia i l’estil de joc de l’any passat. Així, continuarem veient les jugades que realitzen les nostres super-júniors de la temporada passada: García, Cris, Alexandra, Irene, Mercé, Ana Mari, Guerrero, Arija i Ponce!

El primer partit contra el Llor fou un partit igualat fins el descans. Una mala sortida va propiciar un parcial de 2-7, encara que després del temps mort local marxaríem al capdavant en el marcador. Al segon quart, les visitants aconseguien dominar el rebot ofensiu i disposar de més atacs i més possibilitats per encistellar. Així vam arribar al descans 4 avall. La represa fou desesperant. Un buit en defensa i una mala circulació en atac propiciava cistelles fàcils per les visitants que marxaven al marcador fins als 20 punts d’avantatge. Darrer quart lluitat que va estar igualat, però amb una distància al marcador ja insalvable.

A la segona jornada visitàvem el camp del rival amb moltes ganes de fer un bon paper i estrenar la casella de victòries. Un molt mal inici de partit, carregant-nos de faltes personals i concedint tirs lliures a les rivals, però amb la sort que no els anotàvem, vam poder marxar 10-9 al marcador amb una mínima desavantatge. Elles van desaprofitar l’oportunitat de marxar, i al segon període, el partit va estar igualat marxant un avall al marcador (23-22). Un altre tercer quart nefast va propiciar una avantatge d’11 punts a les locals, però abans de finalitzar el període, vam aconseguir baixar la barrera psicològica dels deu punts. Les locals van perdre una altra oportunitat de tancar el partit, no ho podíem desaprofitar. I ara sí, un molt bon últim període, amb una defensa gairebé impecable i sortint al contraatac i llegint bé les situacions en estàtic (i un encert decent que abans no ens havia acompanyat) va permetre posar-nos per davant i endur-nos el partit en un emocionant final.

Bona feina aquestes setmanes encara que hem comptat amb baixes als entrenaments i no hem pogut aconseguir agafar ritme entrenant totes juntes. A per la pròxima a casa contra el Sant Quirze!

Jordi Fernández “Jofe” (entrenador)

INFANTIL MASCULÍ: PÀLCAM 4 – 55 JOVENTUT LES CORTS “A”

El passat dissabte debutàvem a casa en el segon partit d’aquesta temporada, després de disputar un amistós a domicili contra el Martinenc. Amb il·lusió per començar una temporada més a bàsquet Pàlcam, veníem plenament mentalitzats que a nivell “B” no ens trobaríem pas rivals fàcils.

I va quedar demostrat només començar el partit. El rival, molt superior físicament i amb una intensitat molt per sobre de la nostra, començava el partit impedint-nos en moltes ocasions poder passar de mig camp, cosa que els permetia robar moltes pilotes per acabar anotant cistelles fàcils. Fruit d’això, el resultat al primer període deixava molt clar la diferència entre ambdós equips (0-21). Aquesta va ser la tònica de tot el partit, un rival que posava un ritme, una intensitat i un to físic que nosaltres érem incapaços d’igualar, tant pel desnivell físic ja esmentat, com per una falta d’intensitat, motivació i entrega que ens impedia ni tan sols plantar cara en algun dels períodes del partit.

La lliçó que hem d’aprendre en partits com aquests és que els rivals que ens trobarem, tinguin més o menys nivell, sempre plantejaran partits durs, intensos, amb molts contactes i molt joc físic. Així doncs, si volem ser competitius i poder disputar els partits de tu a tu contra els rivals que anem trobant, hem de treballar en l’aspecte de l’agressivitat per a poder assolir un to de competició que ens permeti gaudir del bàsquet tal i com volem. Toca treballar força dur i seguir millorant!

Santi, Anna i Pau (entrenadors)

SOTS-25 MASCULÍ "B": C.B. ALISOS “B” 64 – 72 PÀLCAM “B”

Debut a la categoria sots25 dels nostres campions a sots21 la temporada passada. Equip canviat tant a la banqueta com a pista. Els entrenadors Miguel i Dani han obert nous camins, així com els veterans Juli, Oscar, Dani i també en Gerard. Afortunadament, seguim amb el bloc amb el qual tants anys hem pogut gaudir: Conti, Ferrer, Enric, Nil, Santi, Iñaki i Ignasi (nou capità). En aquest bloc, continua en Jaume Arija, reforç de l’any passat que aporta veterania i lideratge. I per aquesta temporada hem sumat quatre nous reforços: dos vells coneguts de l’escola com el Rebor i el Miki, i dos jugadors nous per a Pàlcam, l’Àlex i el Ferran. I el nou personatge dirigint des de la banqueta, un humil servidor, Jofe.
Aquest nou equip, amb moltes ganes de començar, debutava dissabte passat a la Mina contra el C.B. Alisos “B” en un partit que sabíem que seria complicat. Amb les baixes de Nil i Ferrer per motius personals i de l’Àlex per lesió, el nostre equip es va saber controlar amb la realització de faltes personals, punt important pels nostres interiors sobretot.

Vam començar el partit molt concentrats i amb bon encert, cosa que ens va permetre agafar el control del partit i les primeres avantatges en el marcador. Una bona defensa i l’encert des de l’exterior i els contraatacs ens va posar per sobre al marcador (8-17), encara que un gran esforç dels locals va permetre ajustar el marcador per acabar el primer quart 18-20 pels nostres nois.
El segon quart arrancava amb un parcial a favor dels locals que ajustava el partit i fins i tot es posaven al capdavant (24-22), però una ràpida contestació dels nostres tornava a deixar diferències de 6-8 punts al marcador (24-31). Així, arribarem al descans amb la mateixa dinàmica amb un marcador de 32-37. Els nostres jugant ràpid i creant espais, els locals aprofitant l’avantatge dins la zona per anotar o bé treure faltes i anotar des de la línia personal.

A la represa, es va notar el cansament de la primera part. Els nostres jugadors més frescos i amb major participació a la primera part van deixar pas als que no havien destacat tant, que van agafar el protagonisme. El marcador seguia rondant diferències a favor entre els 2-8 punts, arribant al final del quart amb una avantatge de sis punts al marcador (50-56).

Un parcial fort dels locals començant el darrer període els va situar a un sol punt, però lluny de tenir por a la victòria, vam fer un parcial de 0-8 a favor per marxar en el marcador. Bons atacs ben construïts en estàtic acabant sols sota cistella i una bona defensa durant 4 minuts que ens va permetre fer un contraatac, ens situava 10 a dalt a falta de dos minuts. Aleshores, el partit es va tornar una mica boig, amb la pressió d’uns per robar o fer faltes, i la nostra d’aguantar la calma i fer atacs llargs. Amb concurs de tirs lliures al final, la victòria ens la vam emportar cap a casa.

Bona feina feta per tots en el primer partit encara que no estàvem del tot rodats. A per la següent contra el Guinardó!