Torneig Nadal 3x3 Bàsquet Pàlcam

dijous, 12 de maig del 2016

Cap de setmana 7-8 de maig

JÚNIOR FEMENÍ: PÀLCAM 60 – 64 ROGER’S C.B. VILASSAR DE DALT “B”

Partit aplaçat corresponent a l’antepenúltima jornada de lliga, disputat el darrer dimecres a la tarda a la nostra escola contra les líders. Sabíem que si volíem competir, ja no guanyar, s’hauria de jugar molt bé i amb molta intensitat. La victòria dependria aleshores, dels petits detalls als últims instants del partit.

Un gran començament per part nostra ens va donar la oportunitat d’anar per davant del marcador durant els primers 19 minuts de joc, encara que per poca diferència. Una bona defensa ens permetia agafar els primers avantatges, encara que les visitants aconseguien anotar gràcies als tirs lliures, amb un gran percentatge. També ens castigaven els canvis en els blocs directes, anotant amb facilita gràcies a gran alçada de les seves pivots. Nosaltres, verticals en les penetracions i un molt decent tir exterior per al que no estem acostumades. Tot i així, per culpa d’un últim mal minut, vam marxar al descans amb un 26-27 al marcador.

Bon inici del tercer quart, i encara que no ens permetia marxar en el marcador, el partit seguia igualat. L’àrbitre xiulava més faltes, i nosaltres que només teníem vuit jugadores disponibles, ens començàvem a carregar i a entrar en problemes de rotació. No per aquest motiu de faltes, potser si de cansament, vam baixar el ritme als dos camps. Les  vilassarenques van començar a agafar distància al marcador a finals del tercer quart i principis del darrer, fins a arribar a una desavantatge de vuit punts. Però les nostres no baixen mai els braços, i menys a casa. Com tants d’altres partits, va tocar remuntar. El canvi a defensa zonal 1-3-1 va fer millorar la nostra defensa,  vam aprofitar els contraatacs per deixar el marcador a 2-3 punts entrant als últims dos minuts de partit. La mala notícia era que jugadores importants eren eliminades per faltes personals. Però, vam aconseguir empatar el partit sobre la botzina amb un triple de l’Anna Ponce i anar a la pròrroga a endur-nos la victòria.

Malauradament, tot i un bon inici amb una parcial de 5 a 0 com a reacció a la seva primera cistella i posteriorment un parell minuts sense moure’s el marcador, vam acabar amb quatre jugadores a pista. Era ja molt difícil, però es va intentar. I vam tenir la oportunitat fins el final. Marcador final de 60-64 per les visitants, que s’enduen una victòria molt valuosa per aferrar-se al liderat del grup.

GRAN PARTIT PER PART DE BÀSQUET DE TOTS DOS EQUIPS, però els detalls van dictar sentència. La derrota més dolça de tota la temporada, ara si, contra un equip que hi cabia la possibilitat de perdre.

MOLTES FELICITATS NOIES J

Jordi Fernández  “Jofe” (entrenador)

MINI MASCULÍ: PÀLCAM 78 - 63 C.B. SANT ANTONI-POBLE SEC

Dissabte passat vam jugar a casa contra un rival conegut de la fase regular amb el que havíem tingut partits igualats, el Poble Sec.

Després d’una molt bona ratxa de partits, estàvem prou motivats com per creure’ns que podíem guanyar o, almenys, posar-li les coses difícils al casi invicte líder del grup. Vam començar genial el partit, guanyant 3 dels 4 primers quarts amb un joc ràpid, dominant el rebot i amb una bona defensa. Al començament de la  segona part vam baixar una mica el ritme, i com a resultat vam empatar un quart i en vam perdre dos. Els pares estaven gaudint com cap altre partit de lliga, el partit estava molt emocionant i els dos equips estaven a un gran  nivell.

Finalment, després d’un últim quart en tensió vam acabar augmentant la distancia en el marcador, i després del xiulet de l’àrbitre tots estàvem eufòrics i molt satisfets per la feina feta.  No hi ha millor manera de encarrilar el final de temporada.
Per acabar, felicitar als nois del Pàlcam per fer el millor partit que hem vist des de que estem amb ells, n’estem molt orgullosos!

FORÇA PÀLCAM!

(Ferran i Conti)

PREMINI FEMENÍ: PÀLCAM 59 – 9 C.B. LA MERCÈ

Aquest dissabte el nostre premini femení jugava el seu últim partit de lliga a casa contra el C.B. La Mercè. Al partit d’anada vam poder guanyar amb el resultat de 22-46. Tot i la victòria, no va ser un partit fàcil i vam haver de treballar molt per poder marxar en el marcador.

Després de 2 setmanes sense partit, les nostres noies tenien moltes ganes de jugar i des de l’inici del partit ho van demostrar. Ja en el primer període, gràcies a l’encert, el rebot i la defensa, el nostre equip va aconseguir un parcial de 12-0. A partir d’aquí, la dinàmica va ser la mateixa en la resta de períodes, aconseguint avantatges significatives en cada un i augmentant cada vegada més la distància en el marcador. A més a més, les nostres peques es van atrevir a provar els diferents canvis de mà i finalitzacions que treballem durant els entrenaments, plasmant així la bona feina que fan durant la setmana. Finalment, el resultat final va ser de 59-9.

Felicitats noies pel partit! Amb ganes per afrontar l’últim partit de la temporada la setmana vinent!!! J

Mar i Laura (entrenadores)

PREINFANTIL MASCULÍ:    PÀLCAM 58 - 64 C.E.MONTSENY CET-10

El darrer dissabte, el preinfantil masculí disputàvem l'últim partit de la temporada a casa, contra un rival que ens havia passat per sobre en l'anada (guanyant per més de 30 punts) i que sabíem que plantejaria un partit molt intens, amb una defensa al límit i un joc molt ràpid en atac. L'objectiu era, per tant, intentar rebaixar el ritme del partit que podia plantejar el rival i jugar en atac tal i com havíem fet en el partit contra el Coll, organitzats i buscant situacions de avantatge en atac.

El partit va començar amb la dinàmica advertida i el rival ràpidament s'endollava al partit i anotava cistelles amb facilitat. Tot i que vam aconseguir lliurar-nos del mal moment inicial, al final del segon període perdíem per 4 punts (13-17). En el tercer període aconseguíem retallar la distància fins a tant sols un punt, però en el quart de nou el rival tornava a pujar la intensitat i aconseguia marxar al descans set punts amunt en el marcador (23-30).

En la segona meitat del partit se'ns feia difícil prémer el marcador tal i com ho havíem fet en la primera, i el rival no només mantenia la diferència en el marcador, sinó que fruit de les nostres males decisions en atac i la seva major intensitat en defensa, era capaç d'encadenar diferents contraatacs seguits que el feien marxar en el marcador fins a 14 punts (37-51). Va ser en l'últim període, que vam començar perdent per 13 punts, on vam demostrar orgull i a base de una defensa intensa i atacs amb bones decisions que anàvem retallant el marcador, fins a posar-nos 5 punts a sota (58-63). Tot i l'esforç d'aquest últim període, el rival aconseguia endur-se una victòria molt merescuda.

Tot i la derrota, sortim molt contents amb la imatge mostrada en aquest partit. Si en la sortida al camp del Coll destacàvem la paciència mostrada en el nostre joc d'atac i les bones decisions que preníem en gairebé tot el partit, en aquest últim destaquem la intensitat exhibida en tot el partit, tot i anar perdent per 14 punts. Hem de pensar ara en l'últim partit de la temporada, en que visitarem la pista del Ceissa!